Slovenija
19 ogledov

ZaAB: Alenka Bratušek že jutri v poslanski skupini

Alenka Bratušek EPA
Tiskovni predstavnik Jean-Clauda Junckerja informacij o tem, da naj bi Alenka Bratušek novo službo dobila na komisji, ni zanikal. V ZaAB sicer napovedujejo njeno nadaljnje delovanje v poslanski skupini.

Predsednica ZaAB Alenka Bratušek, ki je po neuspešnem zaslišanju pred pristojnimi odbori v Evropskem parlamentu odstopila od kandidature za evropsko komisarko, se po daljši odsotnosti vrača v poslansko skupino, pojasnjujejo v ZaAB. Bratuškova ostaja poslanka, pričakovati jo je na jutrišnji seji poslanske skupine in na sredini izredni seji. V stranki ZaAB so pojasnili, da je Bratuškova v času kandidature za evropsko komisarko in pripravah na zaslišanje koristila dopust.

Še preden je bila zaslišana pred pristojnimi odbori v Evropskem parlamentu, so v Zavezništvu Alenke Bratušek (ZaAB) načrtovali kongres, razmišljali o spremembi imena stranke in nasledniku Bratuškove. V primeru njenega imenovanja za podpredsednico Evropske komisije je bilo namreč v skladu z etičnim kodeksom evropskih komisarjev pričakovati njen odstop z vodstvene funkcije v stranki.

A tudi dejstvo, da Bratuškova ni postala evropska komisarka in ji potemtakem ni treba odstopiti, ZaAB neuradno ne odvrača od razmišljanj o spremembah. Bratuškovo nenazadnje bremeni tudi poročilo protikorupcijske komisije, ki je ugotovila nasprotje interesov pri Bratuškovi, s tem ko se na seji vlade ni izločila iz glasovanja o seznamu kandidatov za evropske komisarje, na katerem je bila tudi sama.

V nekaterih strankah so se zato že vprašali, kako bodo te ugotovitve vplivale na poslanski mandat Bratuškove, saj da je sama večkrat dejala "da ve, kaj ji je storiti", če se izkaže, da je ravnala narobe. Tako naj bi jih bilo neuradno tudi v ZaAB vse več prepričanih, da je prišel čas za dogovor o spremembah in nadaljnjem delovanju stranke.

Komentarjev 3
  • ARBAJTER 19:06 13.oktober 2014.

    Gospa Alenka, kako se po taki izdaji vseh vrednot sploh še upate prikazati pred oči ljudi? jaz bi se od sramu v črno zemljo vdrl. No ja, pojma sramovati se vi in vam podobni politiki tako ali tako ne poznate. ...prikaži več Upam, da pride čas, ko boste za svoja dejanja in škodo, katero ste povzročili Sloveniji odgovarjali ne na sodišču (tam imate tako že svoje lakaje) temveč pred ljudstvom. Srčno si želim, da pride ta dan.

  • Hi5 18:57 13.oktober 2014.

    Nisem ravno ljubitelj burk (žensko muslimansko pokrivalo), vendar bi bilo kr fajn videt to... AB zakrito, ker mislim, da jo ima folk počasi že dovolj, da jo non-stop gleda v kakšni od novic

  • nostradamus 16:29 13.oktober 2014.

    ZaAB se tokrat in nikoli vec odhaja po poti lds,zares.....