Magazin > Odnosi in prosti čas
69 ogledov

Zabavna vadba in koristni nasveti

trebuščki
1/20
Saša Despot
Četrtek je bil dan za trebuščke in dojenčke. Dan, ko smo poskrbeli za razgibavanje in razvajanje nosečnic in mamic z dojenčki.

Obiskovalke so se udeležile brezplačne vadbe v Sunny Studiu, kjer so se pod budnim očesom inštruktorice učile njenega primernega 
izvajanja.

Nosečnice navdušene

Nosečnice in mamice so bile nad vadbo navdušene, veliko jih je dejalo, da se bodo priključile redni vadbi. Nosečnica Katarina je dejala, da ji je bilo pri vadbi za nosečnice najbolj všeč to, da jim je vaditeljica pokazala pravilne gibe. Nosečnica Andreja pa je izpostavila, da je bila vadba za nosečnice točno tisto, kar je potrebovala. Sanja in Tina sta dejali, da si bosta zagotovo omislili vodeno vadbo, saj imata do konca nosečnosti še nekaj časa. Vaditeljica Mojca Kisovec nam je povedala, da se njihove vadbe lahko udeležijo nosečnice v vseh obdobjih nosečnosti. Vadba za nosečnice je prilagojena – te se zadihajo toliko, da se med vadbo lahko pogovarjajo.

Mamice z dojenčki

Mamice, ki so se poporodne vadbe udeležile skupaj s svojimi malčki, niso bile nič manj
navdušene. "Vadba je bila super, končno sem si vzela eno uro časa zase," nam je povedala mamica Urška. Mamica Ksenija, ki se je vadbe udeležila s svojo štirimesečnico, pa je bila nad vadbo prijetno presenečena, saj se je njena malčica med njo vidno zabavala. Tudi ona bi se udeležila vodene vadbe po porodu, navdušena je bila tudi nad izborom hrane in napitkov, ki so si jih vadeče brezplačno privoščile.

Podelili nagrade

Po vadbi mamic z dojenčki smo podelili glavno nagrado, voziček Joolz. Nagrado je prejela po mnenju bralcev zmagovalna fotografija, ki jo je posnel Aleš Hribernik. Dejal je, da so fotografijo posneli prav za nagradno igro. Nagrade so se zelo razveselili, saj avgusta pričakujejo naraščaj. Drugo nagrado – profesionalno fotografiranje dojenčka – pa je prejela avtorica drugouvrščene fotografije Petra Dermastja.

Uporabni nasveti

Partnerji projekta so gostjam Dneva za trebuščke in dojenčke delili koristne nasvete. Pri stojnici Baby Centra so nosečnicam pomagali z nasveti o nakupu vozička. Svetovali so jim, naj izberejo takšnega, ki kar najbolj ustreza njihovemu načinu življenja ter njihovim željam in potrebam. "Za starše, ki živijo v mestu, bo verjetno primernejši lahek in vodljiv voziček z manjšimi kolesi za vožnjo po betonskih ulicah, starši, ki živijo zunaj mesta, pa bodo verjetno raje izbrali kompakten in stabilen voziček z velikimi kolesi, primernimi tudi za vožnjo po zahtevnejših terenih," nam je zaupal njihov predstavnik. Pri Neocelici so opazili, da starši še vedno premalo vedo o shranjevanju matičnih celic. Vse, ki bi radi izvedeli več, vabijo, da izpolnite obrazec na njihovi strani, in poslali vam bodo brezplačen paket z vsemi informacijami o matičnih celicah. Pri Carsu in Pošti Slovenije so obiskovalkam ponudili brošure z uporabnimi informacijami.

 

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.