Magazin > Odnosi in prosti čas
5 ogledov

Po 67 letih zakona umrla z roko v roki

Floyd in Violet Hartwig Fresno Bae/printscreen
Iz ZDA prihaja žalostna zgodba, ki prikazuje, kako zaljubljeni so nekateri pari tudi po 67 letih zakona. Ameriški par je umrl v razmaku petih ur, z roko v roki.

Floyd (90) in Violet Hartwig (89) sta se poročila leta 1947, ko je bil on na dopustu, medtem, ko je služil vojaški rok v ameriški mornarici. Vojaški rok je služil dve leti, svoji ljubezni pa je v tem času poslal 131 pisem. Živela sta na farmi v Eastonu. Imata tudi tri otroke.

Spoznala sta se že v otroštvu. Skupaj sta živela skoraj vse življenje, vse do zadnje minute. Poročena sta bila 67 let, umrla pa sta na svojem domu, v razmaku petih ur. Držala sta se za roke, je zgodbo medijem povedala hči Donna.

Ločila ju ni niti huda bolezen

Hartwigova sta še mesec dni pred smrtjo na farmi živela sama. Življenje in delo na posestvu je utrdilo njuno vez, pravi Donna in dodaja, da ju ni oddaljila niti huda bolezen. Floyd je zbolel za rakom na črevesju in mehurju, Violet pa je bolehala za demenco in preživela nekaj možganskih kapi. Čeprav je bil tudi sam zelo bolan, je do konca življenja Floyd skrbel za svojo ženo.

"Zdravniku je vseskozi govoril. Jaz sem v redu, želim, da "popravite" njo," pravi Donna, ki izpostavlja, da je Floyd zdravnikom dejal, da sta mu preostala le še dva tedna življenja, saj da mu odpoveduje organi.

Glede na slabo zdravstveno stanje so se njuni trije otroci odločili, da ju pošljejo v oskrbo v hospic. No, tam nista ostala dolgo. Želela sta umreti skupaj, v svoji hiši. Zato so jih vrnili na posestvo, kjer sta zadnje minute svojega življenja pričakala na bolniških posteljah drug ob drugemu, z roko v roki.

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.