Šport > Nogomet
48 ogledov

Najprej Olimpija, šele nato Evropa

nogomet Saša Despot
V taboru slovenskega podprvaka so pred nadaljevanjem evropske zgodbe osredotočeni na ligaški derbi z Olimpijo.

Maribor je na povratni tekmi v Ljudskem vrtu premagal Aberdeen (1:0) in si s skupnim izidom 2:1 zagotovil napredovanje v četrti krog kvalifikacij za Ligo Evropa.

Žreb parov na sedežu Evropske nogometne zveze (Uefa) v Nyonu je določil, da se bodo vijoličasti za vstopnico v drugo najmočnejše klubsko tekmovanje v Evropi potegovali z azerbajdžansko GabaloPrva tekma bo 18. avgusta v Bakuju, povratna 25. avgusta v Ljudskem vrtu. Zmagovalec bo zaigral v skupinskem delu.

Še preden pa bodo svoje misli preusmerili na evropske zelenice, Mariborčane čaka velika preizkušnja na domačem prizorišču.

V ponedeljek bo v ljudskem vrtu gostovala Olimpija, slovenski državni prvak, ki z devetimi točkami zaseda vrh prvenstvene lestvice.

Trener Maribora Darko Milanič se je v pogovoru za uradno klubsko spletno stran razgovoril o bodočem nasprotniku v lovu na skupinski del Lige Evropa, a poudaril, da z mislimi ostaja pri ponedeljkovi tekmi.

''Ne poznamo jih še dovolj, a bomo takoj začeli zbirati podatke in si jih ogledali po videozapisih ter v živo. Nasprotnik si zasluži spoštovanje. Če pogledamo, koga so izločili, je jasno, da priprava mora biti temeljita kot doslej. Nimamo nobenega razloga, da bi bili lahkomiselni ali preveč sproščeni. Naši tekmeci so redno prisotni v evropskih pokalnih tekmovanjih, imajo veliko denarja. Lastnik je bogat, lahko si marsikaj privoščijo. Proti Lilleu sta tako v začetni enajsterici igrala le dva domača nogometaša, ostalo je mešanica tujcev, imajo tudi tujega trenerja,'' je povedal Milanič.

''Nevarno bi bilo, da se ustvari ozračje, kot da smo že v Ligi Europa. Treba bo iti v play off s spoštovanjem do nasprotnika, a z zavedanjem, da imamo kvaliteto. Toda naša naslednja tekma je v ponedeljek. Najprej derbi, potem bo več časa namenjenega Qabali,'' je dodal trener slovenskega pokalnega prvaka.

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.