Slovenija
23 ogledov

Danes druga vseslovenska vstaja

Slovenija 29.11.12, demonstracije, kranj, protestiranje, foto: sasa despot Žurnal24 main
Protesti. Na Facebooku prijavljenih več kot pet tisoč ljudi. Strokovnjak: Ljudi razbesnela zadnja dogajanja.

"Ker naši politiki še vedno ne razumejo naših zahtev oziroma jih ne želijo razumeti, bomo tokrat pripravili še večji protest s še večjo udeležbo," obljubljajo protestniki. Prek več različnih strani na Facebooku, na katerih je skupaj prijavljenih več kot pet tisoč ljudi, pozivajo k protestnemu zboru na Kongresnem trgu ob 16.30.

Protestniki imeli prav

Pobudniki Vstaje ogorčenih poudarjajo, da je protikorupcijska komisija z ugotovitvami glede premoženja Janeza Janše in Zorana Jankovića potrdila njihove teze: "Politična kasta je skorumpirana. Z javnimi zadevami upravlja tako, da razlašča in privatizira skupno bogastvo. Zato ostajamo brez prihodnosti."

Spletni strateg Vuk Ćosić pritrjuje, da zadnji dogodki vplivajo na udeležbo: "Njun preživetveni refleks, ki demolira še zadnje ostanke pravne države, je uspešno razjaril ljudstvo. To vidimo po odzivih na spletnih omrežjih. Mnogi, ki niso imeli namena priti, so zdaj potrdili udeležbo na protestih." Danes bodo ob 16.30 protestirali tudi na Titovem trgu v Kopru. T. P.

Komentarjev 6
  • ennanova 11:01 11.januar 2013.

    Mizerijahttp://za-misli.si/kolumne/dusan-rutar/725-mizerija

  • dragec 10:44 11.januar 2013.

    Ti si res en "skot"

  • Scott 09:27 11.januar 2013.

    Slovenijo naj bi vodili ljudje,ki so bili proti osamosvojitvi?NAROBE SVET !50 stotinov naj že končno preneha s svojim bolanim komunističnim umom Slovenijo zavirati pri razvoju in jo potiskati na balkan.?