Avto
213 ogledov

Top 10 evropskih avtomobilov, ki so jih sprejeli Američani

VW jetta GLI
1/10
Žurnal24 main
Američani pokupijo največ poltovornjakov, zaupajo svoji avtomobilski industriji in tudi Jjaponski. Kljub temu so v ZDA zelo uspešni tudi nekateri evropski modeli - predvsem cenjene so nemške premium limuzine.

10. Volkswagen beetle

Hrošč je eden od avtomobilov, ki so najpogosteje prisotni v Hollywoodskih filmskih uspešnicah, zato ne čudi, da je v ZDA prodaja dobra. Še posebej priljubljen je pri voznicah, tudi zaradi živih barv karoserije, avtomobil pa ima na armaturni plošči tudi vazo za cvetje.

9. Volkswagen passat CC

Volkswagen Passat, oziroma njegova ameriška različica, ki ima nekoliko spremenjen zadek, je v ZDA iskana roba. Še posebej kupejevska različica CC. Kar 60 odstotkov vseh proizvedenih modelov od leta 2008 naprej so kupili Američani.

8. Volkswagen golf

Volkswagnov golj je bil zamišljen kot moderna zamenjava za beetle. Leta 1974 je prišel z motorjem spredaj, prednjim pogonom in konvencionalno karoserijo, za obliko katere je poskrbel slavni oblikovalec Giorgetto Giugiaro. V tem času je postal najbolje prodajan Volkswagnov model, ki ima veliko privržencev tudi v ZDA.

7. BMW serije 5

V obdobju od leta 1972 do leta 2008 je BMW proizvedel pet milijonov vozil serije 5. Američanom je bil posebej všeč model E39, ki je leto za letom osvajala naslove za najboljšo poslovno limuzino, najboljše uvoženo vozilo in najboljši testirani avtomobil.

6. Audi A4

Še ena nemška limuzina, bolj kompaktna kot BMW serije 5, je audi A4. Američanom je všeč dinamična vožnja, dizajn in luksuzna potovalna kabina kot tudi najnovejše tehnologije.

5. Mini cooper

Mini cooper je še en kultni model, ki je vidno vlogo našel v Hollywoodu. Američani so znamko Mini, potem, ko jo je prevzel BMW, takoj vzljubili.

4. Volvo S80

Amerikanci obožujejo znamko Volvo, predvsem zaradi tega, ker je sinonim za varno vozilo. Največji limuzinski model S80 (letos prihaja na trg model S90), prva generacija je bila predstavljena leta 1998, velja za najbolj uspešno. V zadnjih letih limuzino po popularnosti v ZDA prehitevata modela športnih terencev XC90 in XC60.

3. Mercedes-Benz razred C

Mercedes je z novo generacijo razreda C v ZDA postal velik konkurent BMW in Audija. Lani je prodaja razreda C v ZDA zrasla skoraj za polovico.

2. BMW serije 3

BMW serije tri je najbolje prodajan bavarski avtomobil, ki je med najbolj priljubljenimi uvoženimi vozili v ZDA. O njegovem vplivu na ameriški avtomobilski trg govorijo številke. Priznana revija Car and Driver je BMW serije 3 med leti 1992 in 2014. redno uvrščala na lestvico najboljših desetih avtomobilov.

1. Volkswagen jetta

Do leta 2014 so pri Volkswagnu prodali preko 14 milijonov modelov jetta. V Ameriki ima status ikone, saj Američani pokupijo več kot tretjino vseh proizvedenih avtomobilov.

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.