Zdravje > Aktualno
113 ogledov

Nove omejitve obiskov v bolnišnicah

zdravstvo Saša Despot
V Ljubljani popolna prepoved obiskov, v Mariboru lahko bolnika obišče ena zdrava oseba.

V Univerzitetnem kliničnem centru (UKC) Maribor so zaradi povečanega števila bolnikov z respiratornimi obolenji na vseh oddelkih obiske omejili na eno zdravo odraslo osebo na bolnika. Ukrep je začel veljati danes in bo veljal do preklica. 

Že v soboto so v ljubljanskem UKC uvedli popolno prepoved obiskov z nekaterimi izjemami

Preberite:

Če se bo število okužb z respiratotrnimi obolenji še nadaljevali, bodo na UKC Ljubljana začeli imejevati sprejem naročenih ljudi.

Na obiske naj ne prihajajo otroci

V Splošni bolnišnici Novo mesto obiski do nadaljnjega niso dovoljeni na nefrološkem, diabetološkem in gastroenterološkem oddelku. Na drugih oddelkih so obiski še dovoljeni, vendar omejeni le na eno zdravo osebo. Dodali so, da naj otroci ne prihajajo na obiske v bolnišnico.

V porodnišnici obiske dovolijo le očetom. V enotah intenzivne terapije so obiski dovoljeni le najožjim svojcem, in to po enemu hkrati za do 15 minut. Obiske otrok, starih manj kot 15 let, pa dovolijo samo po dogovoru z zdravnikom, so še sporočili iz novomeške bolnišnice.

Obiske so do preklica omejili tudi v celjski bolnišnici. Na neonatalni pediatriji obisk dovolijo le zdravim očetom oz. po enemu zdravemu obiskovalcu.

S Klinike Golnik so sporočili, da so se zaradi povečanih respiratornih okužb in gripe na območju vse države danes odločili za zaprtje za obiske do preklica oz. za predvidoma 14 dni.

dezurni@zurnal24.si
Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.