Zdravje > Intima
2151 ogledov

S preprostimi nasveti do močnega in intenzivnega orgazma

Orgazem Profimedia
Odlični nasvetu, ki bodo pomagali, da se bo postelja dodobra zatresla.

Sodeč po statistiki, približno 80 odstotkov žensk med penetracijo ne doživi orgazma, medem ko jih devet odstotkov med heteroseksualnim spolnim odnosom sploh nikoli ni doživelo orgazma. Zaradi tega je dobro vpeljati nekaj sprememb, s katerim poskrbite, da se bo vaš spolni podvig končal z vrhuncem.

Kje so moške erogene cone preverite tukaj.

Kje so erogene cone pri ženskah pa tukaj

Osredotočite se na dotik

Strokovnjaki svetujejo, da se namesto na spolni akt raje osredotočite na predigro. To lahko vključuje tudi stiskanje oziroma objemanje, je za The Sun povedala strokovnjakinja za tantrični seks Aysha Bell. "S podaljševanjem intimnosti in predigre obe strani razvijeta občutek zaupanja. Zaupanje je še posebej pomembno, ko gre za odprtost in iskrenost glede tega, kaj si nekdo želi v spalnici."

Objemanje poveča tudi proizvodnjo hormona oksitocina oziroma hormona ljubezni. Sodeč po nemški raziskavi objavljeni v Hormones and Behavor, je oksitocin ključnega pomena za doseganje boljših orgazmov. Izkazalo se je, da so pari, ki so prejeli oksitocin v obliki prišla za nos, izkusili intenzivnejše orgazme kot pari, ki so jemali placebo.

"Zato se upočasnite, vzemite si čas za dotikanje in božanje pred spolnim odnosom. Obrestovalo se vam bo," še svetuje Bell.

"Pohotni" prigrizki

Čeprav ostrige in jagode veljajo za afrodiziak, se je izkazalo, da hrana z visoko vsebnostjo omega-3 maščobnih kislin, kot so ribe, poveča možnosti za orgazem. Omega-3 maščobne kisline namreč pomagajo povečati dopamin, hormon, ki se sprošča tudi ob doživetju orgazma.

spolnost | Avtor: Profimedia Profimedia
V študiji iz leta 2005 so raziskovalci ugotovili, da lahko omega-3 maščobne kisline pomagajo izboljšati pretok krvi v medenične organe, kar posledično izboljša spolni odnos.

Spolna vadba

Mišica medeničnega dna, ki podpira organe od mehurja do anusa, ima lahko velik vpliv na spolno življenje. Močnejše kot je medenično dno, boljše bo spolno življenje.

"Spolni užitek izhaja iz gibanja in kopičenja trenja ob steni nožnice. Vaginalne stene so namreč prekrite z mišicami medeničnega dna, z vajami pa lahko krepimo te mišice, kar izboljša oskrbo s krvjo in dejavnost živčevja, kar vodi k večjemu užitku," je pojasnila fizioterapevtka Amanda Savage.

Za krepitev mišičnega dna v stoječem ali sedečem položaju desetkrat stisnite mišice. Mišice medeničnega dna lahko začutite tako, da si predstavljate, da zadržujete urin. Vsak stisk nato poskusite zadržati eno sekundo.

Dihalne vaje

Med spolnim odnosom se pogosto pojavi nenadna želja po zadrževanju sape, vendar Bell svari, da namesto tega poskusite več dihati. Ko zadržujete sapo, omejujete dotok kisika v mišice, zaradi česar ste hitreje utrujeni.

"Namesto tega plitko dihajte tudi med vrhuncem. Hitri vdihi zmanjšajo raven ogljikovega dioksida v krvi, kar lahko povzroči intenzivnejše krčenje nožnice in orgazme," je še pojasnila Bell.

 

dezurni@styria-media.si

tuš, spolnost, intima bi uganili? Svet V tej državi imajo prebivalci največje število spolnih partnerjev
Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.