Zdravje
125 ogledov

Obiske bodo omejili tudi v parlamentu

Državni zbor Saša Despot
V državnem zboru so že sprejeli preventivne ukrepe proti morebitni okužbi z novim koronavirusom.

Novi predsednik državnega zbora Igor Zorčič je pojasnil, da so po pisarnah razdelili razkužila, večkrat na dan čistijo kljuke na vratih, v prihodnje pa nameravajo tudi omejiti obiske v parlamentarnih prostorih.

"Poskrbeti moramo, da ne bo prišlo do okužb s koronavirusom med zaposlenimi in poslanci, ter da bo državni zbor tudi v prihodnje opravljal svojo temeljno funkcijo," je v današnji izjavi za STA in Televizijo Slovenija poudaril Zorčič. Opozoril je, da je DZ zelo odprta institucija s številnimi obiski. Zato nameravajo po potrebi omejiti vodene oglede parlamentarnih prostorov in druge nenujne obiske, kjer se sreča veliko število ljudi.

koronavirus virus slovenija Koronavirus v SLO Zdravje Zadnji okuženi je zaposlen v UKC Maribor, okužil naj bi se na smučanju

V Sloveniji je sicer za zdaj šest potrjenih primerov okužbe z novim koronavirusom. Prvi primer so potrdili v sredo zvečer, opravljenih pa je bilo več kot 430 testiranj. Novoizvoljeni mandatar za sestavo vlade Janez Janša je na današnjem posvetu o finančnem položaju občin poudaril, da panika ob novem koronavirusu ne koristi nikomur.

Po besedah Janše je panike manj, če imajo ljudje natančne informacije in odgovore na vprašanja. V stiku je bil tudi že z ministrom za zdravje Alešem Šabedrom, ki se v Bruslju mudi na drugem izrednem sestanku ministrov EU za zdravje.

koronavirus virus slovenija Koronavirus Zdravje Vse na enem mestu: Kako ukrepati, kam poklicati in kakšna je obravnava

dezurni@zurnal24.si

Komentarjev 3
  • Avatar Leon
    Leon 11:53 07.marec 2020.

    Parlament je največje leglo virusa ,ki uničujejo Slovenijo ! Zdraharji ,komolčarji,oportonisti ....in vsi ostali fašisti .

Sorodne novice