Vrtnica iz javorjevih listov

Foto: Žurnal24
Foto: Žurnal24 main
Jesenske javorjeve liste v čudovitih odtenkih – od zelene, preko rumene, oranžne in vse do temno rdeče – lahko na preprost način preobrazite v čudovito ambientalno dekoracijo.
Oglej si celoten članek

Potrebujete:

  • sveže javorjeve liste različnih velikosti in barv. Za eno vrtnico jih potrebujete med 5 in 10, odvisno od njenega merila in velikosti listja.
  • vrtnarsko žičko,
  • dekorativni trak ali papir,
  • veje (poljubno).

Kako se lotiti?

 

  1. Prepognite javorjev list na pol tako, da bo pecelj na prepogib pravokoten.
  2. Nato začnite list zvijati vzporedno s pecljem, začenši na eni strani. Prepognite naslednji list in ga ovijte okoli prvega. Nadaljujte, dokler ne dobite 'popka' po vaši želji. Trdno držite na dnu, da se razvije.
  3. Vzemite večji list ter ga neprepognjenega ovijte okoli popka tako, da je pecelj na dnu. Okoli popka ovijte še dva do tri liste, dokler vaš izdelek ne dobi podobe vrtnice.
  4. Na dnu vse skupaj pričvrstite z vrtnarsko žičko ter jih ovijte v dekorativni trak oziroma papir. V kolikor želite cvetovom dodati še pecelj, zvitke nataknite na vejice.

In kaj zdaj? 'Vrtnice' postavite na mizo, ob umivalnik v kopalnici ali v vežo. Povabite goste. Skupaj se čudite paleti jesenskih barv (in vaši ročni spretnosti).

Fotografije: Nicole Duke via Pinterest

Obišči žurnal24.si

Komentarjev 0

Napišite prvi komentar!

Pri tem članku še ni komentarjev. Začnite debato!

Več novic

Zurnal24.si uporablja piškotke z namenom zagotavljanja boljše uporabniške izkušnje, funkcionalnosti in prikaza oglasnih sistemov, zaradi katerih je naša storitev brezplačna in je brez piškotkov ne bi mogli omogočati. Če boste nadaljevali brskanje po spletnem mestu zurnal24.si, sklepamo, da se z uporabo piškotkov strinjate. Za nadaljevanje uporabe spletnega mesta zurnal24.si kliknite na "Strinjam se". Nastavitve za piškotke lahko nadzirate in spreminjate v svojem spletnem brskalniku. Več o tem si lahko preberete tukaj.