Ambient
377 ogledov

Vrtnica iz javorjevih listov

vrtnica iz jesenskega listja Žurnal24 main
Jesenske javorjeve liste v čudovitih odtenkih – od zelene, preko rumene, oranžne in vse do temno rdeče – lahko na preprost način preobrazite v čudovito ambientalno dekoracijo.

Potrebujete:

  • sveže javorjeve liste različnih velikosti in barv. Za eno vrtnico jih potrebujete med 5 in 10, odvisno od njenega merila in velikosti listja.
  • vrtnarsko žičko,
  • dekorativni trak ali papir,
  • veje (poljubno).

Kako se lotiti?

 

  1. Prepognite javorjev list na pol tako, da bo pecelj na prepogib pravokoten.
  2. Nato začnite list zvijati vzporedno s pecljem, začenši na eni strani. Prepognite naslednji list in ga ovijte okoli prvega. Nadaljujte, dokler ne dobite 'popka' po vaši želji. Trdno držite na dnu, da se razvije.
  3. Vzemite večji list ter ga neprepognjenega ovijte okoli popka tako, da je pecelj na dnu. Okoli popka ovijte še dva do tri liste, dokler vaš izdelek ne dobi podobe vrtnice.
  4. Na dnu vse skupaj pričvrstite z vrtnarsko žičko ter jih ovijte v dekorativni trak oziroma papir. V kolikor želite cvetovom dodati še pecelj, zvitke nataknite na vejice.

In kaj zdaj? 'Vrtnice' postavite na mizo, ob umivalnik v kopalnici ali v vežo. Povabite goste. Skupaj se čudite paleti jesenskih barv (in vaši ročni spretnosti).

Fotografije: Nicole Duke via Pinterest

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.