10 avtomobilov, v katerih vas bo dolgo zeblo

Foto: Gregor Prebil Mazda CX-5 Foto: Gregor Prebil Nissan note Foto: Žurnal24 Volvo XC90 Foto: Gregor Prebil Volkswagen beetle Foto: Andrej Leban Ford ranger Foto: Gregor Prebil Audi A1 sportback Foto: Anže Petkovšek Opel insignia biturbo Foto: Gregor Prebil kangoo Z. E. Foto: Andrej Leban Peugeot 208 Foto: Renault Renault megane estate
Nekaterim avtomobilom bi se pozimi bolj prilegalo ime zmrzovalna skrinja na kolesih. Vsaj to dokazujejo testi novih modelov v kategoriji hitrosti ogrevanja potniške kabine.
Oglej si celoten članek

Na letošnjem testu hitrosti ogrevanja potniške kabine avtomobilov je ADAC dokazal, da je povprečje 10 do 12 minut za ogrevanje z -10 na +23 stopinj Celzija nekaj povsem izvedljivega. Kljub temu pa je nekaj proizvajalcev to izjemno pomembno področje udobja za potnike očitno povsem spustilo iz prioritet med razvojem novih modelov.

Le kako si sicer razlagati, da se je na zadnje mesto uvrstil sicer zelo popularen družinski model, ki pa zahtevane temperature 23 stopinj ne doseže še niti po 30 minutah! Za primerjavo - zmagovalec lestvice v istem času doseže že 40 stopinj!

Pa še dve ugotovitvi - v električnih vas bo zelo verjetno dolgo zeblo, prav tako pa ne drži trditev, da se majhni in bencinarji ogrevajo hitreje. Vsi testirani avtomobili TUKAJ.

Obišči žurnal24.si

Komentarjev 0

Napišite prvi komentar!

Pri tem članku še ni komentarjev. Začnite debato!

Več novic

Zurnal24.si uporablja piškotke z namenom zagotavljanja boljše uporabniške izkušnje, funkcionalnosti in prikaza oglasnih sistemov, zaradi katerih je naša storitev brezplačna in je brez piškotkov ne bi mogli omogočati. Če boste nadaljevali brskanje po spletnem mestu zurnal24.si, sklepamo, da se z uporabo piškotkov strinjate. Za nadaljevanje uporabe spletnega mesta zurnal24.si kliknite na "Strinjam se". Nastavitve za piškotke lahko nadzirate in spreminjate v svojem spletnem brskalniku. Več o tem si lahko preberete tukaj.