Avto
20 ogledov

10 avtomobilov, v katerih vas bo dolgo zeblo

Mraz v avtu
1/10
Saša Despot
Nekaterim avtomobilom bi se pozimi bolj prilegalo ime zmrzovalna skrinja na kolesih. Vsaj to dokazujejo testi novih modelov v kategoriji hitrosti ogrevanja potniške kabine.

Na letošnjem testu hitrosti ogrevanja potniške kabine avtomobilov je ADAC dokazal, da je povprečje 10 do 12 minut za ogrevanje z -10 na +23 stopinj Celzija nekaj povsem izvedljivega. Kljub temu pa je nekaj proizvajalcev to izjemno pomembno področje udobja za potnike očitno povsem spustilo iz prioritet med razvojem novih modelov.

Le kako si sicer razlagati, da se je na zadnje mesto uvrstil sicer zelo popularen družinski model, ki pa zahtevane temperature 23 stopinj ne doseže še niti po 30 minutah! Za primerjavo - zmagovalec lestvice v istem času doseže že 40 stopinj!

Pa še dve ugotovitvi - v električnih vas bo zelo verjetno dolgo zeblo, prav tako pa ne drži trditev, da se majhni in bencinarji ogrevajo hitreje. Vsi testirani avtomobili TUKAJ.

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.