2/3 Slovencev že pijanih za volanom

Foto: Žurnal24 Alkoholizirani vozniki so kljub številnim nesrečam s smrtnim izidom še vedno vel
Žurnalova anketa je razkrila, da sta skoraj dve tretjini na vprašanje, ali so pijani že sedli za volan, odgovorila pritrdilno.
Oglej si celoten članek

Tokrat smo vas spraševali, ali ste že sedli za volan pod vplivom alkohola. Prejeli smo več kot tisoč glasov, kar 63 odstotkov vprašanih pa je odgovorilo pritrdilno.

Promili jemljejo življenja
Alkoholizirani vozniki, ki so lani v Sloveniji povzročili nesreče s smrtnim izidom, so imeli povprečno 1,62 grama alkohola na kilogram krvi (g/kg). Tisti, ki so povzročili nesreče s telesnimi poškodbami, so imeli povprečno 1,55, povzročitelji nesreč z materialno škodo pa 1,48 g/kg.

Velik problem tudi drogirani vozniki
Lani so slovenski policisti odredili 404.917 alkotestov, 19.094 je bilo pozitivnih, 677 odklonjenih. Odredili so 2.123 strokovnih pregledov zaradi alkohola, več kot polovica je bila pozitivnih. Zaradi drog so odredili 1.427 pregledov, dve tretjini sta bili pozitivni.

Skupno so pridržali 9.032 voznikov, začasno so odvzeli 14.500 vozniških dovoljenj.

Več o veliki četrtkovi Žurnalovi temi o alkoholiziranosti voznikov v Sloveniji lahko preberete v novici z naslovom Promili jemljejo življenja!

Obišči žurnal24.si

Komentarjev 0

Napišite prvi komentar!

Pri tem članku še ni komentarjev. Začnite debato!

Več novic

Zurnal24.si uporablja piškotke z namenom zagotavljanja boljše uporabniške izkušnje, funkcionalnosti in prikaza oglasnih sistemov, zaradi katerih je naša storitev brezplačna in je brez piškotkov ne bi mogli omogočati. Če boste nadaljevali brskanje po spletnem mestu zurnal24.si, sklepamo, da se z uporabo piškotkov strinjate. Za nadaljevanje uporabe spletnega mesta zurnal24.si kliknite na "Strinjam se". Nastavitve za piškotke lahko nadzirate in spreminjate v svojem spletnem brskalniku. Več o tem si lahko preberete tukaj.