Audi mora plačati 800 milijonov evrov kazni

Foto: Saša Despot
Foto: Saša Despot
Kazni ne bodo izpodbijali, so sporočili iz koncerna.
Oglej si celoten članek

Avtomobilski proizvajalec Audi, ki je del Volkswagnove skupine, ne bo izpodbijal 800 milijonov evrov kazni, ki so mu jo zaradi manipulacij z izpusti dizelskih agregatov izrekli nemški organi, sporočilo Volkswagna povzema francoska tiskovna agencija AFP.

Tožilstvo v Münchnu je sporočilo, da je bila Audiju kazen med drugim izrečena zaradi odstopanj od predpisanih zahtev pri dizelskih agregatih V6 in V8.

Ogromna kazen Volkswagen se lahko veseli kazni v višini milijarde evrov

Kmalu po sporočilu tožilstva so se oglasili tudi v avtomobilskem proizvajalcu ter napovedali, da bo globa vplivala na letošnje poslovne rezultate. "Ob upoštevanju kazni bodo Audijevi letošnji rezultati veliko nižji od napovedi," so zapisali v sporočilu za javnost.

Volkswagnove delnice so se ob tej novici najprej pocenile, a so si že pred poldnevom opomogle in se gibljejo okoli 2,6 odstotka nad gladino.

Nevaren trend Sloveniji grozi umazana poplava iz Nemčije

dezurni@zurnal24.si

Obišči žurnal24.si

Komentarjev 0

Napišite prvi komentar!

Pri tem članku še ni komentarjev. Začnite debato!

Več novic

Zurnal24.si uporablja piškotke z namenom zagotavljanja boljše uporabniške izkušnje, funkcionalnosti in prikaza oglasnih sistemov, zaradi katerih je naša storitev brezplačna in je brez piškotkov ne bi mogli omogočati. Če boste nadaljevali brskanje po spletnem mestu zurnal24.si, sklepamo, da se z uporabo piškotkov strinjate. Za nadaljevanje uporabe spletnega mesta zurnal24.si kliknite na "Strinjam se". Nastavitve za piškotke lahko nadzirate in spreminjate v svojem spletnem brskalniku. Več o tem si lahko preberete tukaj.