Avto, ki ostaja nepremagljiv

Foto: Saša Despot
Foto: Saša Despot
Toyota Corolla je bila tudi leta 2020 najbolje prodajan model po vsem svetu. Med prvo deseterico prevladujejo japonska vozila.
Oglej si celoten članek

Toyota corolla ostaja edini »milijonar«, če sodimo prodajo vozil.

Avto Novi avtomobili na slovenskih cestah v letu 2021

Lani je bilo po svetu po podatkih spletne strani Focus2move prodanih 1,134 milijona enot. Kot pri večini ostalih modelov na lestvici desetih najbolje prodajanih avtomobilov na svetu je bilo zaradi vpliva covid-19 prodanih manj corrol, in sicer 8,8-odstokov manj kot leta 2019.

Foto: Gregor Prebil Toyota corolla

ŠKANDAL Za množico rabljenih avtomobilov temačna preteklost

Še vedno dovolj, da je konkurenca daleč zadaj. Drugi najbolje prodajan avto na svetu prav tako prihaja iz Toyotinih tovarn. Gre za RAV4, prodali so jih 971.515. Sledijo honda CR-V (705.651), honda civic (697.549), na petem mestu je prvi nemški model VW tiguan (607.121) primerkov.

Avto Med državami, ki nameravajo prepovedati prodajo dizlov in bencincev tudi Slovenija

Tretji toyotin model na lestvici je camry, nissan slyphy, VW golf je osmi s 492,262 prodanih enot, deveti je kitajski VW model lavida in deseti hyundai tucson. 

Foto: VW VW tiguan

Spremembe Zoom avtomobilom resnejša grožnja kot covid-19

Z lestvice najbolje prodajanih avtomobilov na svetu sta izpadla poltovornjaka, ford serija F in dodge ram.
 

Obišči žurnal24.si

Komentarjev 0

Napišite prvi komentar!

Pri tem članku še ni komentarjev. Začnite debato!

Več novic

Zurnal24.si uporablja piškotke z namenom zagotavljanja boljše uporabniške izkušnje, funkcionalnosti in prikaza oglasnih sistemov, zaradi katerih je naša storitev brezplačna in je brez piškotkov ne bi mogli omogočati. Če boste nadaljevali brskanje po spletnem mestu zurnal24.si, sklepamo, da se z uporabo piškotkov strinjate. Za nadaljevanje uporabe spletnega mesta zurnal24.si kliknite na "Strinjam se". Nastavitve za piškotke lahko nadzirate in spreminjate v svojem spletnem brskalniku. Več o tem si lahko preberete tukaj.