Avto > Iz druge roke
12305 ogledov

Za množico rabljenih avtomobilov temačna preteklost

tzce<kro>: 16.09.2007, prometna nesreca, avtomobil, karambol, cesta, prome tzce<kro>: 16.09.2007, prometna nesreca, avtomobil, karambol, cesta, prome
Iz Velike Britanije prihaja škandalozna raziskava, ki je razkrila, da je na britanskem trgu na tisoče rabljenih vozil, ki se oglašujejo kot nikoli poškodovanih, a je njihova preteklost bolj temačna.

"Zakaj kupujete nov avtomobil, ko pa za veliko manj denarja najdete rabljeno vozilo," je stavek, s katerim so se srečale številni kupci novega avtomobila.

parkirišče Rabljeni avtomobili Avto Kateri avtomobili so najbolj in kateri najmanj zanesljivi?

In čeprav drži, da bi bil nakup rabljenega vozila finančno bolj ugoden in lahko tudi dober nakup, pa je ena glavnih prednosti nakupa novega avtomobila poznavanje njegove zgodovine, torej dejstvo, da pride do vašega praga z 0 kilometrov na številčnici in tudi na ta način po nekaj letih uporabe poznate njegovo celotno zgodovino.

mehanik | Avtor: Pixabay Pixabay

Avtomobilski ključi Prodajalec avtomobilov Avto Prodajalec avtomobilov: Cene rabljenih občutno navzdol

Več kot 16 tisoč spornih vozil

Po drugi strani je nakup rabljenega modela veliko cenejši, vendar s seboj prinaša vedno prisotno tveganje, povezano s preteklostjo modela. In prav nova velika študija v Združenem kraljestvu je razkrila, da je na britanskem trgu ogromno modelov, ki so bili tudi močno poškodovani in so bili po popravilu vrnjeni na cesto ter prodani, ne da bi prodajalec omenili, da so bili vpleteni v nesrečo, piše britanski spletni portal Daily Mail. 

Prodaja rabljenih vozil. Novi zmagovalec Avto Trgu rabljenih vozil se obetajo velike spremembe

Raziskavo je opravilo podjetje Vcheck, rezultati, do katerih so prišli, pa so zaskrbljujoči. Na priljubljenem spletnem mestu (čigar ime iz očitnih razlogov ni bilo objavljeno), ki prodaja rabljene modele, so našli več kot 16 tisoč avtomobilov s predhodnimi poškodbami ali prevrtenimi kilometri, ki jih v oglasih nikoli niso prijavili.

popravilo mehanik servis servisna delavnica rezervni del | Avtor: Pixabay Pixabay

Prodaja avtomobilov Avto Teh avtomobilov se lastniki pogosto znebijo že po enem letu

Zreli za odpis

Nekateri avtomobili so bili zreli za odpis, a so jih po obsežnih popravilih obnovili v "prvotno" stanje in prodali kupcem, ki sploh niso vedeli, kaj so dejansko kupili. Svojo raziskavo so podkrepili tudi z objavo fotografij. Zanimiva je zgodba Adriana Mierzwinskega, lastnika podjetja Vcheck, ki je opravilo raziskavo. "Počutil sem se prisiljen zagnati Vcheck, potem ko sem v dobri veri kupil svoj avto, ki je brez težav opravil vse preveritve porekla, ki sem jih plačal. V resnici pa je bil avto odpisan, nevaren in ga nikoli ne bi smeli kupiti," pojasnjuje Mierzwinski, ki še dodaja, da so odkrili predhodne poškodbe za vse vrste avtomobilov, od fiata 500 abarth pa vse do ferrarija F12!
 

Komentarjev 2
  • nibbmangcont 05:02 06.december 2020.

    www︎.︎Devmar︆.︆net - odličen prrojekt za odrasle, ki želijo najti parrtnerja za seks

  • anton55 17:04 05.december 2020.

    Kupiš novega, ki par let stoji na tovarniškem parkingu in popravijo leto proizvodnje.