Avtodom namesto apartmaja? Je še čas?

Foto: Gregor Prebil
Foto: Gregor Prebil
Preživljanje dopusta bo letos drugačno, kot smo vajeni sicer. Vsi na prvo mesto postavljajo varnost, dezinfekcijo. Avtodomi in počitniške prikolice z lastnim tušem, straniščem, vodo in elektriko to omogočajo.
Oglej si celoten članek

Tako kot ves turizem, je v času korone obstala tudi najem avtodomov. V celjskem podjetju Izara Hf, kjer se ukvarjajo s prodajo in najemom avtodomov so za zurnal24. si pojasnili, da jim je v času korone promet upadel za 100 odstotkov, sploh kar zadeva prodajo vozil. Tudi v primeru najemom so ljudje odpovedovali že vplačane avanse za najeme, prav tako so se soočili z izgubljeno kompletno spomladansko sezono.

Prvomajski prazniki sicer veljajo za ene najbolj priljubljenih med avtodomarji. »Prvomajski prazniki, kot že prej velikonočni, ki so sicer zasedeni 100 odstotno, so v celoti izgubljeni. Pripravljenih in rezerviranih za najem smo imeli 12 avtodomov. Večina je najem odpovedala, nekaj najemov pa so stranke prestavile za najeme v kasnejšem času. Večini je bila v celoti vrnjena kupnina,« pravi direktor podjetja Aleš Hrastnik.

Foto: Gregor Prebil Potovanje z Rimorjevim avtodomom

Kaj smo se naučili? Prvič za volanom avtodoma. Kaj smo se naučili?

Kljub vsemu ostajajo pozitivni za poletno sezono. Vzrok je tudi ta, da avtodomi prinašajo popolno izolacijo, imajo lasten WC in kopalnico. »Za poletje smo imeli že pred epidemijo veliko število potrditev za najem. Nekatere stranke sicer že odpovedujejo junijske termine, medtem ko julij in avgust za zdaj še ostajata,« pravi Hrastnik in dodaja, da bo potovanje z avtodomi zagotovo najbolj varno med vsemi oblikami preživljanja dopusta v času korona krize. »Mi smo že pred epidemiji posvečali ogromno časa razkuževanju in čiščenju avtodomov, kar bomo v tem času še nadgradili. Kompleten avtodom se bo razkužil, največ pozornosti pa bo na notranjosti avtodoma. Kot že prej se ves kuhinjski inventar za vsakim najemnikov opere v pomivalnem stroju. Prevzame se popolnoma razkužen avtodom,  avtodomi so samooskrbni, se pravi za počitnice potrebujete le kos zemlje, kjer lahko parkirate,« dodaja sogovornik.  

Foto: Gregor Prebil Potovanje z Rimorjevim avtodomom

Avto Prvič na dopust z avtodomom, to morate vedeti!

Hrastnik pravi, da bo verjetno več potovanj z avtodomi letos tudi po Sloveniji, čeprav želi večina še vedno potovati po Evropi. V središču zanimanj slovenskih popotnikov z avtodomi ostajajo Grčija,  Italija, Francija, Španija, tudi Velika Britanija, Nizozemska, vedno je zanimiv tudi sever in Balkan.

»Največje povpraševanje pričakujemo takoj ob odprtju mej, za poletje še imamo proste termine,« zaključuje sogovornik.

Foto: Gregor Prebil Potovanje z Rimorjevim avtodomom

Obišči žurnal24.si

Komentarjev 0

Napišite prvi komentar!

Pri tem članku še ni komentarjev. Začnite debato!

Več novic

Zurnal24.si uporablja piškotke z namenom zagotavljanja boljše uporabniške izkušnje, funkcionalnosti in prikaza oglasnih sistemov, zaradi katerih je naša storitev brezplačna in je brez piškotkov ne bi mogli omogočati. Če boste nadaljevali brskanje po spletnem mestu zurnal24.si, sklepamo, da se z uporabo piškotkov strinjate. Za nadaljevanje uporabe spletnega mesta zurnal24.si kliknite na "Strinjam se". Nastavitve za piškotke lahko nadzirate in spreminjate v svojem spletnem brskalniku. Več o tem si lahko preberete tukaj.