Avto > Kombinirana
17462 ogledov

Avtodom namesto apartmaja? Je še čas?

Potovanje z Rimorjevim avtodomom Gregor Prebil
Preživljanje dopusta bo letos drugačno, kot smo vajeni sicer. Vsi na prvo mesto postavljajo varnost, dezinfekcijo. Avtodomi in počitniške prikolice z lastnim tušem, straniščem, vodo in elektriko to omogočajo.

Tako kot ves turizem, je v času korone obstala tudi najem avtodomov. V celjskem podjetju Izara Hf, kjer se ukvarjajo s prodajo in najemom avtodomov so za zurnal24. si pojasnili, da jim je v času korone promet upadel za 100 odstotkov, sploh kar zadeva prodajo vozil. Tudi v primeru najemom so ljudje odpovedovali že vplačane avanse za najeme, prav tako so se soočili z izgubljeno kompletno spomladansko sezono.

Prvomajski prazniki sicer veljajo za ene najbolj priljubljenih med avtodomarji. »Prvomajski prazniki, kot že prej velikonočni, ki so sicer zasedeni 100 odstotno, so v celoti izgubljeni. Pripravljenih in rezerviranih za najem smo imeli 12 avtodomov. Večina je najem odpovedala, nekaj najemov pa so stranke prestavile za najeme v kasnejšem času. Večini je bila v celoti vrnjena kupnina,« pravi direktor podjetja Aleš Hrastnik.

Potovanje z Rimorjevim avtodomom | Avtor: Gregor Prebil Gregor Prebil

Potovanje z Rimorjevim avtodomom Kaj smo se naučili? Avto Prvič za volanom avtodoma. Kaj smo se naučili?

Kljub vsemu ostajajo pozitivni za poletno sezono. Vzrok je tudi ta, da avtodomi prinašajo popolno izolacijo, imajo lasten WC in kopalnico. »Za poletje smo imeli že pred epidemijo veliko število potrditev za najem. Nekatere stranke sicer že odpovedujejo junijske termine, medtem ko julij in avgust za zdaj še ostajata,« pravi Hrastnik in dodaja, da bo potovanje z avtodomi zagotovo najbolj varno med vsemi oblikami preživljanja dopusta v času korona krize. »Mi smo že pred epidemiji posvečali ogromno časa razkuževanju in čiščenju avtodomov, kar bomo v tem času še nadgradili. Kompleten avtodom se bo razkužil, največ pozornosti pa bo na notranjosti avtodoma. Kot že prej se ves kuhinjski inventar za vsakim najemnikov opere v pomivalnem stroju. Prevzame se popolnoma razkužen avtodom,  avtodomi so samooskrbni, se pravi za počitnice potrebujete le kos zemlje, kjer lahko parkirate,« dodaja sogovornik.  

Potovanje z Rimorjevim avtodomom | Avtor: Gregor Prebil Gregor Prebil

Avtodom Avto Prvič na dopust z avtodomom, to morate vedeti!

Hrastnik pravi, da bo verjetno več potovanj z avtodomi letos tudi po Sloveniji, čeprav želi večina še vedno potovati po Evropi. V središču zanimanj slovenskih popotnikov z avtodomi ostajajo Grčija,  Italija, Francija, Španija, tudi Velika Britanija, Nizozemska, vedno je zanimiv tudi sever in Balkan.

»Največje povpraševanje pričakujemo takoj ob odprtju mej, za poletje še imamo proste termine,« zaključuje sogovornik.

Potovanje z Rimorjevim avtodomom | Avtor: Gregor Prebil Gregor Prebil

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.

Sorodne novice