Avtomobili že prepoznavajo obraze

Foto: Cadillac
Foto: Cadillac
Programska oprema avtomobilov omogoča prepoznavanje obraza lastnika avtomobila. Ko se približa avtomobilu, se avto odklene.
Oglej si celoten članek

Cadillac je na Kitajskem predstavil premijskega križanca XT4, ki med opcijsko opremo ponuja nov sistem skeniranje in prepoznavanje obraza. "Edinstveno doživetje brez ključa" je izraz, ki opisuje možnost, ki jo ponuja ameriški proizvajalec avtomobilov, ki je vozilo predstavil na avtomobilskem salonu v Pekingu. Prepoznavanje obraza naj bi že prepričalo kitajske voznike, ki so novost pospremili z odobravanjem.

Avto Američani predstavili avto s sedmimi zasloni!

Za delovanje vozilo uporablja "dvojno kamero" z infrardečo tehnologijo in prilagodljivimi svetil iv višini sedežev. Ko se oseba približa avtomobilu, kamera ujame njegov obraz in s pomočjo mobilnega telefona dovoli odklepanje vozila brez ključa.

Foto: Cadillac Cadillac XT4

Avto Klasični zasloni v avtomobilih na pogorišče zgodovine?

Novi biometrični sistem vključuje tudi odklepanje prstnih odtisov in gesla, ki jih je mogoče kombinirati glede na želje strank. Po vstopu v vozilo lahko uporabnik vozilo zažene brez ključa. To funkcijo lahko nastavi do osem ljudi z enim skrbnikom in sedmimi običajnimi uporabniki, kar olajša skupno rabo avtomobila.
 

Obišči žurnal24.si

Komentarjev 0

Napišite prvi komentar!

Pri tem članku še ni komentarjev. Začnite debato!

Več novic

Zurnal24.si uporablja piškotke z namenom zagotavljanja boljše uporabniške izkušnje, funkcionalnosti in prikaza oglasnih sistemov, zaradi katerih je naša storitev brezplačna in je brez piškotkov ne bi mogli omogočati. Če boste nadaljevali brskanje po spletnem mestu zurnal24.si, sklepamo, da se z uporabo piškotkov strinjate. Za nadaljevanje uporabe spletnega mesta zurnal24.si kliknite na "Strinjam se". Nastavitve za piškotke lahko nadzirate in spreminjate v svojem spletnem brskalniku. Več o tem si lahko preberete tukaj.