Bizarno! Šef VW na sestanek z menedžerji povabil Elona Muska

Foto: Epa
Foto: Epa
Elon Musk iz Tesle je 200 glavnih menedžerjev Volkswagna učil, kaj morajo storiti.
Oglej si celoten članek

Vodja Tesle Elon Musk je prek videokonferenčne povezave sodeloval na sestanku 200 vrhovnih menedžerjev koncerna Volkswagen, ki se je odvijal v četrtek v Alpbachu v Avstriji. To je v soboto potrdil tudi generalni direktor Volkswagna Herbert Diess, potem ko je o nenavadni vključitvi konkurenta v načrtovanje prihodnosti prvi poročal nemški Handelsblatt.

Musk je v javljanju izrekel pohvale nad dosedanjimi dosežki VW-ja in dodatno polaskal, da je nemški koncern zanj ikoničen ter bo tudi v prihodnje glavni konkurent na trgu. Ko ga je Diess vprašal, zakaj je Tesla tako drugačen od tradicionalnih znamk, mu je Musk odvrnil, da je to posledica njegovega svojstvenega načina vodenja. Po poročanju Reutersa je izpostavil, da je sam v osnovi najprej inženir ter da ima "oko" za verigo dobav, logistiko in proizvodnjo.

Foto: Volkswagen Herbert Diess

V dveh tednih popolnoma na novo sprogramirali čipe

Diess je pojasnil, da je želel s presenetljivim gostom dodatno spodbuditi svoje podrejene glede razmisleka, kako pomemben je hitrejši zasuk celotnega koncerna v smer električne mobilnosti. Ob tem je na omrežju Linkedin Diess poudaril, da se mora Volkswagen v "največji preobrazbi v zgodovini" hitreje odzivati in zmanjšati birokracijo.

Diess je ob tem navedel podatek, da je Tesli uspelo v samo dveh do treh tednih popolnoma na novo spisati ključno programsko opremo, kar je ameriški znamki omogočilo, da so lahko preklopili na drugo vrsto čipov za vgradnjo in tako bistveno zmanjšali vpliv hudega pomanjkanja teh sestavnih delov.

Tesla je eden redkih proizvajalcev, ki kljub krizi s čipi uspeva stopnjevati proizvodnjo, ne pa je ugašati. V kratkem bo znamka začela proizvodnjo najprej avtomobilov, kasneje pa tudi baterij v svoji prvi evropski tovarni pri Berlinu.

dezurni@styria-media.si

Obišči žurnal24.si

Komentarjev 0

Napišite prvi komentar!

Pri tem članku še ni komentarjev. Začnite debato!

Več novic

Zurnal24.si uporablja piškotke z namenom zagotavljanja boljše uporabniške izkušnje, funkcionalnosti in prikaza oglasnih sistemov, zaradi katerih je naša storitev brezplačna in je brez piškotkov ne bi mogli omogočati. Če boste nadaljevali brskanje po spletnem mestu zurnal24.si, sklepamo, da se z uporabo piškotkov strinjate. Za nadaljevanje uporabe spletnega mesta zurnal24.si kliknite na "Strinjam se". Nastavitve za piškotke lahko nadzirate in spreminjate v svojem spletnem brskalniku. Več o tem si lahko preberete tukaj.