Avto
8125 ogledov

Bizarno! Šef VW na sestanek z menedžerji povabil Elona Muska

Elon Musk Epa
Elon Musk iz Tesle je 200 glavnih menedžerjev Volkswagna učil, kaj morajo storiti.

Vodja Tesle Elon Musk je prek videokonferenčne povezave sodeloval na sestanku 200 vrhovnih menedžerjev koncerna Volkswagen, ki se je odvijal v četrtek v Alpbachu v Avstriji. To je v soboto potrdil tudi generalni direktor Volkswagna Herbert Diess, potem ko je o nenavadni vključitvi konkurenta v načrtovanje prihodnosti prvi poročal nemški Handelsblatt.

Musk je v javljanju izrekel pohvale nad dosedanjimi dosežki VW-ja in dodatno polaskal, da je nemški koncern zanj ikoničen ter bo tudi v prihodnje glavni konkurent na trgu. Ko ga je Diess vprašal, zakaj je Tesla tako drugačen od tradicionalnih znamk, mu je Musk odvrnil, da je to posledica njegovega svojstvenega načina vodenja. Po poročanju Reutersa je izpostavil, da je sam v osnovi najprej inženir ter da ima "oko" za verigo dobav, logistiko in proizvodnjo.

Herbert Diess | Avtor: Volkswagen Volkswagen

V dveh tednih popolnoma na novo sprogramirali čipe

Diess je pojasnil, da je želel s presenetljivim gostom dodatno spodbuditi svoje podrejene glede razmisleka, kako pomemben je hitrejši zasuk celotnega koncerna v smer električne mobilnosti. Ob tem je na omrežju Linkedin Diess poudaril, da se mora Volkswagen v "največji preobrazbi v zgodovini" hitreje odzivati in zmanjšati birokracijo.

Diess je ob tem navedel podatek, da je Tesli uspelo v samo dveh do treh tednih popolnoma na novo spisati ključno programsko opremo, kar je ameriški znamki omogočilo, da so lahko preklopili na drugo vrsto čipov za vgradnjo in tako bistveno zmanjšali vpliv hudega pomanjkanja teh sestavnih delov.

Tesla je eden redkih proizvajalcev, ki kljub krizi s čipi uspeva stopnjevati proizvodnjo, ne pa je ugašati. V kratkem bo znamka začela proizvodnjo najprej avtomobilov, kasneje pa tudi baterij v svoji prvi evropski tovarni pri Berlinu.

dezurni@styria-media.si

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.