BMW M5 končno uspel (malce) zasenčiti tekmeca

Foto: BMW BMW M5 competition Foto: BMW BMW M5 competition Foto: BMW BMW M5 competition Foto: BMW BMW M5 competition Foto: BMW BMW M5 competition Foto: BMW BMW M5 competition Foto: BMW BMW M5 competition Foto: BMW BMW M5 competition Foto: BMW BMW M5 competition Foto: BMW BMW M5 competition
Pa jim je uspelo! BMW M5 je odslej lahko močnejši od velikega mercedesovega tekmeca. Bavarci so novemu M5 comptition namenili kar lastno kodo.
Oglej si celoten članek

Najmočnejši, najhitrejši, najelitnejši. BMW je predstavil M5 competition izvedenko z dodatno količino moči. Sedaj 4,0-litrski V8 premore 460 kW (625 KM), oziroma 19 kW (25 KM) več od klasičnega M5. Morda se ne sliši veliko, a prestižu je zadoščeno - M5 competition je sedaj uradno močnejši od svojega najbolj srditega rivala, mercedes-benz AMG E 63 S, ki je ostal zadaj pri 450 kW (612 KM). 

Avto Kako je voziti limuzino, ki jo do 100 km/h izstreli v 3,4 sekunde

Dvoboj se je prevesil v bavarčevo korist tudi pri pospeševanju, saj je s 3,3 sekunde do 100 km/h za 0,1 sekunde hitrejši od AMG E 63 S, pa tudi od klasičnega M5.

M5 competition ima sicer količino navora isto, vendar pa je zgornja meja polnega navora potisnjena še v nekoliko višje vrtljaje. Nekoliko so spremenili tudi volanski mehanizem za še bolj direkten občutek, podvozje pa je znižano za 7 milimetrov. xDrive in menjalnik sta ostala nespremenjena. 

Najmanjši BMW Najmanjši premium BMW opremljen kot veliki

Sprememb v primerjavi s klasičnim M5 je očitno toliko, da so pri BMW povlekli nenavadno potezo in novincu dodelili čisto lastno imensko kodo - če je aktualna serija 5 (in tudi M5) znana pod kodno oznako F90, pa ima M5 competition oznako G90. 

Nečesa pa M5 competition še vedno ne more ponuditi, kar zmore hitra stuttgartska zvezda - karavana.

BMW je ime competition doslej uporabil že pri nadgradnjah za M2, M3 in M4.

dezurni@zurnal24.si

Obišči žurnal24.si

Komentarjev 0

Napišite prvi komentar!

Pri tem članku še ni komentarjev. Začnite debato!

Več novic

Zurnal24.si uporablja piškotke z namenom zagotavljanja boljše uporabniške izkušnje, funkcionalnosti in prikaza oglasnih sistemov, zaradi katerih je naša storitev brezplačna in je brez piškotkov ne bi mogli omogočati. Če boste nadaljevali brskanje po spletnem mestu zurnal24.si, sklepamo, da se z uporabo piškotkov strinjate. Za nadaljevanje uporabe spletnega mesta zurnal24.si kliknite na "Strinjam se". Nastavitve za piškotke lahko nadzirate in spreminjate v svojem spletnem brskalniku. Več o tem si lahko preberete tukaj.