Avto
2069 ogledov

BMW M5 končno uspel (malce) zasenčiti tekmeca

BMW M5 competition
1/10
BMW
Pa jim je uspelo! BMW M5 je odslej lahko močnejši od velikega mercedesovega tekmeca. Bavarci so novemu M5 comptition namenili kar lastno kodo.

Najmočnejši, najhitrejši, najelitnejši. BMW je predstavil M5 competition izvedenko z dodatno količino moči. Sedaj 4,0-litrski V8 premore 460 kW (625 KM), oziroma 19 kW (25 KM) več od klasičnega M5. Morda se ne sliši veliko, a prestižu je zadoščeno - M5 competition je sedaj uradno močnejši od svojega najbolj srditega rivala, mercedes-benz AMG E 63 S, ki je ostal zadaj pri 450 kW (612 KM). 

Mercedes Driving Tour Avto Kako je voziti limuzino, ki jo do 100 km/h izstreli v 3,4 sekunde

Dvoboj se je prevesil v bavarčevo korist tudi pri pospeševanju, saj je s 3,3 sekunde do 100 km/h za 0,1 sekunde hitrejši od AMG E 63 S, pa tudi od klasičnega M5.

M5 competition ima sicer količino navora isto, vendar pa je zgornja meja polnega navora potisnjena še v nekoliko višje vrtljaje. Nekoliko so spremenili tudi volanski mehanizem za še bolj direkten občutek, podvozje pa je znižano za 7 milimetrov. xDrive in menjalnik sta ostala nespremenjena. 

BMW 118d xDrive Najmanjši BMW Avto Najmanjši premium BMW opremljen kot veliki

Sprememb v primerjavi s klasičnim M5 je očitno toliko, da so pri BMW povlekli nenavadno potezo in novincu dodelili čisto lastno imensko kodo - če je aktualna serija 5 (in tudi M5) znana pod kodno oznako F90, pa ima M5 competition oznako G90. 

Nečesa pa M5 competition še vedno ne more ponuditi, kar zmore hitra stuttgartska zvezda - karavana.

BMW je ime competition doslej uporabil že pri nadgradnjah za M2, M3 in M4.

dezurni@zurnal24.si

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.