Avto
1236 ogledov

Mali M je dobil tisto, kar mu je manjkalo - dvojna pljuča

BMW M2 competition
1/11
BMW
BMW M2 competition je dobil eno dodatno vetrnico za motor in zato postal še bolj nor stroj.

Ni jih malo, ki trdijo, da je najmanjši M najboljši M v tem hipu. BMW M2 resda premore najmanj moči med bavarsko športno falango, a je zaradi nizke mase in krajšega medosja lahko veliko bolj zabaven med ovinki. 

Dosedanji M2 je uporabljal podoben vrstni šestvaljnik kot večja brata M3/M4, bistvena razlika pa je bila, da je imel le eno turbino in je bila zato najvišja moč 272 kW (370 KM). 

BMW M2 Dirkač, inštruktor, inženir Avto Zakaj je BMW M2 morda najboljši M ta hip

Sedaj so na trilitrski motor pritrdili še dodatno vetrnico in s še nekaterimi spremembami dosegli, da je moč poskočila na 302 kW (410 KM), kar je le še malenkost manj od osnovnih različic M4. Več je tudi navora, M2 competition pa do 100 km/h potegne po 4,2 sekunde, kar je desetinko hitreje kot prej. Ročni menjalnik je od športnega dvosklopčnega počasnejši za 0,2 sekunde. Najvišja hitrost je 250 km/h, z vozniškim paketom pa 280 km/h. 

Porast cene za nekaj tisočakov za M2 competition v primerjavi z dosedanjim M2 coupejem (ki ga ne proizvajajo več), upravičujejo še z nekaj oblikovnimi spremembami, novim izpuhom in platišči. Med dodatno opremo so nove zmogljivejše zavore in školjkasti sedeži. 

Cena za slovenski trg še ni znana, na tujih je višja za okoli tri tisoč evrov.

BMW M2 Avto 64 tisočakov za M2 coupe, ugodno!

dezurni@zurnal24.si

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.