Avto
3154 ogledov

Naročnina na BMW:: vsak mesec drug avto

BMW 6 GT Saša Despot
Kar navadite se. V prihodnje se obetajo naročnine na avtomobile, kot pri telefonih.
Citroën C4 cactus kot telefoni Avto Naročnina tudi na avtomobile

BMW je kot zadnji v seriji avtomobilskih proizvajalcev uvedel mesečno naročnino. Predplačniški program so v ZDA pri BMW poimenovali "Access by BMW", na izbiro pa sta dve opciji. Za 1.600 evrov mesečno lahko izbirate med modeli 530e, 540i, X5, 440i Coupe in M2. Za 3.000 evrov mesečne naročnine pa na svoj račun pridejo tudi bolj zahtevni kupci, saj je v paketu športni program BMW M. Gre za modele M5, X5 M, X6 M in M4. To pomeni, da lahko naročnik vsak mesec vozi drug avtomobil, hkrati pa mu ni treba skrbeti za stroške vzdrževanja, saj vse servisne storitve krije BMW.

Fiat bravo in brava nakup do 500 evrov Avto Nakup avtomobila do 500 evrov

Ob mesečnem obroku je treba plačati še enkratnih 470 evrov za včlanitev v program, naročnik pa mora kriti tudi strošek za gorivo. Naročnino je treba odpovedati 32 dni vnaprej, član pa lahko vnaprej poravna tudi večmesečno naročnino, če to želi. Pred prevzemom vozil vsak avtomobil preverijo ali je tehnično brezhiben.

Lamborghini murcielago Uf, kakšni stroški! Avto Toliko stane lastništvo lamborghinija murcielaga

Lastništvo avtomobila ne bo več aktualno

BMW je omejil mesečno število prevoženih kilometrov, in sicer na 3.220 kilometrov. V primeru, da naročnik naredi manj kilometrov, se mu razlika prenese v naslednji mesec. Na leto lahko tako prevozi 38.640 kilometrov. Za vsak kilometer nad omejitvijo je treba plačati nekaj manj kot pol evra na prevoženi kilometer. 

Andrej Pečjak Avto Slovenski guru e-vozil o tem, česa prodajalci kupcem avtov ne povedo

BMW je projekt za zdaj zagnal zgolj v ZDA, zelo verjetno pa je, da se bo kaj podobnega pojavilo tudi v Evropi. Spomnimo, veliko število proizvajalcev je že začelo z modeli za naročniška razmerja, ki naj bi v prihodnosti zamenjali lastništvo avtomobila.
 

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.