Bo francoski lev res pohrustal britanskega Jaguarja?

Foto: Profimedia
Včeraj je udarila bomba, da naj bi francoski koncern PSA (Peugeot-Citroën-DS-Opel) kupil britansko znamko Jaguar Land Rover (JLR).
Oglej si celoten članek

O tem so poročale otoške tiskovne agencije, češ da sedanji lastnik JLR, indijska Tata, s PSA razpravlja o načinih "integracije po prodaji". Agencija Press Association se je sklicevala na neimenovane vire, da so dokumenti o prodaji oziroma integraciji JLR in PSA praktično nared za podpis.

Vendar pa so pri Tata Motors kasneje v kratkem sporočilu "govorice" označili za neresnične. Kaj več niso želeli povedati.

Avto Opel izdal nekaj pomembnih novosti pri novi corsi

PSA potrebuje odskočno desko

Šef PSA Carlos Tavares sicer po pisanju Automotive News že dlje časa išče poti, kako bi evropskemu koncernu utrl širšo pot na ostale globalne trge. Tako naj bi bili v igri po tesnejšem sodelovanju tudi koncerna General Motors in Fiat Chrysler Automobiles. 

Avto V Trzinu v pričakovanju novega evoqua in električnega i-pacea

Družba Jaguar Land Rover je v rokah Tate od 2008, ko so jo kupili od Forda. JLR ima tako kot Tata v zadnjem veliko poslovnih težav, proizvajalca je prizadel padec prodaje na Kitajskem, ogromne investicije, ki jih je povzročil odmik od dizelskega pogona, navsezadnje pa tudi negotovost zaradi brexita na najpomembnejšem britanskem tržišču.

dezurni@zurnal24.si

Obišči žurnal24.si

Komentarjev 2

  • ode
    08:33 10. Maj 2019.

    Francozi so lepo tiho in brez kakšnega posebnega pompa izdelujejo in razvijajo kvalitetne avtomobile in nove tehnologije v njih. Kot …

Več novic

Zurnal24.si uporablja piškotke z namenom zagotavljanja boljše uporabniške izkušnje, funkcionalnosti in prikaza oglasnih sistemov, zaradi katerih je naša storitev brezplačna in je brez piškotkov ne bi mogli omogočati. Če boste nadaljevali brskanje po spletnem mestu zurnal24.si, sklepamo, da se z uporabo piškotkov strinjate. Za nadaljevanje uporabe spletnega mesta zurnal24.si kliknite na "Strinjam se". Nastavitve za piškotke lahko nadzirate in spreminjate v svojem spletnem brskalniku. Več o tem si lahko preberete tukaj.