CD-predvajalniki ven iz avtomobilov

Foto: Ford
Foto: Ford
Iz evropskega dela Forda je prišla novica, da bodo v kratkem v svoje modele prenehali vgrajevati audio naprave s funkcijo predvajanja CD-jev, saj bodo tako kot v ZDA, v svoje modele začeli vgrajevati nov sistem SYNC.
Oglej si celoten članek

Tako kot fordi na severnoameriški celini naj bi tudi v Evropi začeli vgrajevati sistem SYNC infotainment, ki vozniku ponuja glasovno prostoročno upravljanje številnih funkcij ter široke možnosti povezav v Fordovih vozilih. Sistem združuje USB-, SD- in RCA-priključke, oziroma še opcijo priključka naprave Bluetooth, ki je brezžični hotspot za največ pet sistemov. SYNC omogoča tudi povezavo programske opreme iTunes z Applovimi iPodi neposredno v vozilu. Ford SYNC so razvijali skupaj z Microsoftom, z njim pa so v ZDA in Kanadi opremili že več kot tri milijone vozil.

Zdaj se seli tudi v Evropo, sistem pa so prilagodili in mu dodali zaslon na dotik MyFord Touch. Digitalizacija Fordovih modelov se je začela z najnovejšo generacijo focusa, do leta 2015 pričakujejo, da bo z omenjenim sistemom opremljenih dva milijona vozil znamke Ford v Evropi.

Obišči žurnal24.si

Komentarjev 1

  • 06:15 14. Januar 2013.

    Za vsakega Slovenca eden.

Več novic

Zurnal24.si uporablja piškotke z namenom zagotavljanja boljše uporabniške izkušnje, funkcionalnosti in prikaza oglasnih sistemov, zaradi katerih je naša storitev brezplačna in je brez piškotkov ne bi mogli omogočati. Če boste nadaljevali brskanje po spletnem mestu zurnal24.si, sklepamo, da se z uporabo piškotkov strinjate. Za nadaljevanje uporabe spletnega mesta zurnal24.si kliknite na "Strinjam se". Nastavitve za piškotke lahko nadzirate in spreminjate v svojem spletnem brskalniku. Več o tem si lahko preberete tukaj.