Avto
192 ogledov

CD-predvajalniki ven iz avtomobilov

Ford SYNC Ford
Iz evropskega dela Forda je prišla novica, da bodo v kratkem v svoje modele prenehali vgrajevati audio naprave s funkcijo predvajanja CD-jev, saj bodo tako kot v ZDA, v svoje modele začeli vgrajevati nov sistem SYNC.

Tako kot fordi na severnoameriški celini naj bi tudi v Evropi začeli vgrajevati sistem SYNC infotainment, ki vozniku ponuja glasovno prostoročno upravljanje številnih funkcij ter široke možnosti povezav v Fordovih vozilih. Sistem združuje USB-, SD- in RCA-priključke, oziroma še opcijo priključka naprave Bluetooth, ki je brezžični hotspot za največ pet sistemov. SYNC omogoča tudi povezavo programske opreme iTunes z Applovimi iPodi neposredno v vozilu. Ford SYNC so razvijali skupaj z Microsoftom, z njim pa so v ZDA in Kanadi opremili že več kot tri milijone vozil.

Zdaj se seli tudi v Evropo, sistem pa so prilagodili in mu dodali zaslon na dotik MyFord Touch. Digitalizacija Fordovih modelov se je začela z najnovejšo generacijo focusa, do leta 2015 pričakujejo, da bo z omenjenim sistemom opremljenih dva milijona vozil znamke Ford v Evropi.

Komentarjev 1
  • westal 06:15 14.januar 2013.

    Za vsakega Slovenca eden.