Četrti največji avtomobilski koncern bo Stellantis

Foto: PSA
Foto: PSA
Kot je že nekaj časa znano, se velika avtomobilska koncerna PSA in FCA združujeta v še večji koncerni, ki se bo, kot so zdaj sporočili, imenoval Stellantis.
Oglej si celoten članek

Z latinskim izvorom imena Stellantis bi radi opozorili na bogato avtomobilsko zgodovino obeh združujočih se avtomobilskih proizvajalcev, so sporočili v uradnem poročilu za tisk. »Stella« je sicer latinski izraz za zvezdo, kar ni naključje, saj naj bi iz povezave z astronomijo izhajal duh optimizma, nove energije in obnove, kar bo prineslo zlitje podjetij.

Avto Združitev dveh avtomobilskih velikanov

Šestnajst znamk

Ime Stellantis bodo sicer uporabljali zgolj na ravni koncerna obeh podjetij, ki bo kmalu dobil tudi svoj uradni logo. Imena in znaki avtomobilskih znamk, ki bodo sestavljale novi koncern, bodo ostali nespremenjeni.

Foto: PSA Stellantis, FCA, PSA

Do sklenitve pogodbe po združevanju obeh skupin je sicer prišlo že decembra, z njo pa bo nastal četrti največji avtomobilski koncern na svetu, ki bo po eni strani združeval znamke Peugeot, Citroën. DS Automobiles, Opel in Vauxhall, po drugi pa znamke Fiat, Alfa Romeo, Lancia, Abarth, Ferrari, Maserati, Chrysler, Jeep, Dodge, RAM in SRT.

Za volanom Za volanom električnega vozila, ki ima resne načrte v Sloveniji

Dejanska združitev prihodnje leto

Združitev obeh skupin mora prestati še pregled evropskih regulatorjev, ki naj bi bil zaključen 22. oktobra, do dejanske razglasitve združitve pa naj bi prišlo v začetku prihodnjega leta.

Foto: PSA Stellantis, FCA, PSA

Avto Prihaja električna alfa?

 
Obišči žurnal24.si

Komentarjev 0

Napišite prvi komentar!

Pri tem članku še ni komentarjev. Začnite debato!

Več novic

Zurnal24.si uporablja piškotke z namenom zagotavljanja boljše uporabniške izkušnje, funkcionalnosti in prikaza oglasnih sistemov, zaradi katerih je naša storitev brezplačna in je brez piškotkov ne bi mogli omogočati. Če boste nadaljevali brskanje po spletnem mestu zurnal24.si, sklepamo, da se z uporabo piškotkov strinjate. Za nadaljevanje uporabe spletnega mesta zurnal24.si kliknite na "Strinjam se". Nastavitve za piškotke lahko nadzirate in spreminjate v svojem spletnem brskalniku. Več o tem si lahko preberete tukaj.