Avto
1408 ogledov

Prihaja električna alfa?

Alfa romeo tonale instagram
Če držijo navedbe portala Autocar, bi Alfa Romeo lahko leta 2022 na ceste zapeljal električni avtomobil, ki bo nastal na tehniki skupine PSA.

Konec letošnjega leta se bo izteklo življenje Alfine kombilimuzine spodnjega srednjega razreda giuliette, s čimer bo modelni nabor milanske avtomobilske znamke ostal omejen zgolj na giulio in stelvio. A tako ne bo ostalo prav dolgo.

Alfa romeo tonale Avto Na splet ušel serijski alfa romeo tonale?

Že drugo leto bo namreč na ceste zapeljal Alfin manjši priključno hibridni križanec, ki ga je napovedala študija alfa romeo tonale, leta 2022 pa naj bi mu sledil majhen električni križanec. O njem sicer ni znano nič gotovega, a kot namigujejo pri Autocarju, bi lahko nastal na podvozju skupine PSA, s katero se združuje Alfin krovni koncern FCA.

Alfa romeo tonale | Avtor: instagram instagram

To bi bilo obetavno, saj skupina PSA že razpolaga z učinkovito električno platformo za majhne avtomobile eCMP, ki so ga namenili peugeotu 208 in 2008, opel corsi in DS3 crossbacku. Električna alfa bi po velikosti lahko ustrezala prav peugeotu e-2008, ki ima 100-kilovatni elektromotor in litij-ionsko baterijo s kapaciteto 50 kilovatnih ur, ki mu zagotavlja okoli 300 kilometrov dosega.

Alfa Romeo Žurnalov izbor Avto Izbrali smo 11 najlepši izdelkov Alfe Romeo

Električna alfa bo imela verjetno močnejši pogonski sklop, ki bo usklajen z njeno podobo dinamične znamke. Kot so zapisali, bo oblikovno bo odstopala od modela tonale, a bo kljub temu vsekakor izražala duha znamke.

Alfa romeo quadrifoglio Prenova Avto Alfa Romeo dvignila modela Quadrifogliio na novo raven
 

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.