Avto
1165 ogledov

Četrti največji avtomobilski koncern bo Stellantis

Stellantis, FCA, PSA PSA
Kot je že nekaj časa znano, se velika avtomobilska koncerna PSA in FCA združujeta v še večji koncerni, ki se bo, kot so zdaj sporočili, imenoval Stellantis.

Z latinskim izvorom imena Stellantis bi radi opozorili na bogato avtomobilsko zgodovino obeh združujočih se avtomobilskih proizvajalcev, so sporočili v uradnem poročilu za tisk. »Stella« je sicer latinski izraz za zvezdo, kar ni naključje, saj naj bi iz povezave z astronomijo izhajal duh optimizma, nove energije in obnove, kar bo prineslo zlitje podjetij.

Združitev Fiat-Chryslerja in PSA Avto Združitev dveh avtomobilskih velikanov

Šestnajst znamk

Ime Stellantis bodo sicer uporabljali zgolj na ravni koncerna obeh podjetij, ki bo kmalu dobil tudi svoj uradni logo. Imena in znaki avtomobilskih znamk, ki bodo sestavljale novi koncern, bodo ostali nespremenjeni.

Stellantis, FCA, PSA | Avtor: PSA PSA

Do sklenitve pogodbe po združevanju obeh skupin je sicer prišlo že decembra, z njo pa bo nastal četrti največji avtomobilski koncern na svetu, ki bo po eni strani združeval znamke Peugeot, Citroën. DS Automobiles, Opel in Vauxhall, po drugi pa znamke Fiat, Alfa Romeo, Lancia, Abarth, Ferrari, Maserati, Chrysler, Jeep, Dodge, RAM in SRT.

opel corsa-e Za volanom Avto Za volanom električnega vozila, ki ima resne načrte v Sloveniji

Dejanska združitev prihodnje leto

Združitev obeh skupin mora prestati še pregled evropskih regulatorjev, ki naj bi bil zaključen 22. oktobra, do dejanske razglasitve združitve pa naj bi prišlo v začetku prihodnjega leta.

Stellantis, FCA, PSA | Avtor: PSA PSA

Alfa romeo tonale Avto Prihaja električna alfa?
 

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.