Cruzi gredo v delavnice, a ne evropski

Foto: Andrej Leban
Foto: Andrej Leban
Pretekle dni so tuji mediji poročali o množičnem vpoklicu tudi v Sloveniji priljubljenih chevrolet cruzov, saj naj bi obstajala nevarnost požara. Pri slovenskem Chevroletu zatrjujejo – težave se na v Evropi proizvedene cruze ne nanašajo.
Oglej si celoten članek

Cruze je tisti model, s katerim si je General Motors po vsem svetu znova priboril znaten delež v razredu manjših avtomobilov.

Iz Detroita pa so ta teden sporočili, da bodo vpoklicali kar 475 tisoč vozil, ki so jih izdelali med septembrom 2010 in majem letos, saj je v v tem času prišlo do 30 primerov izbruhov požara na motorju. Povzročil ga je stik olja z vročo plastiko na motorju, ki je bila posledica nekakovostne menjave olja, ko se je to razlivalo naokoli, pojasnjujejo pri proizvajalcu. Pri obrabljenih menjalnikih prav tako lahko pride do puščanja olja iz menjalnika na vroče predele motorja. Vsi dosedanji incidenti so se sicer končali brez poškodb.

Predstavnica slovenskega Chevroleta Tajda Mekinc je za Žurnal24 zatrdila, da vpoklica cruzov pri nas ne bo, saj se težave nanašajo le na modele, ki so bili proizvedeni v ameriški tovarni, te pa prodajajo le na ameriškem in izraelskem trgu.

Ameriška združenja potrošnikov so medtem zaskrbljena, saj gre skupno že za osmi vpoklic tega dve leti starega modela.

Obišči žurnal24.si

Komentarjev 0

Napišite prvi komentar!

Pri tem članku še ni komentarjev. Začnite debato!

Več novic

Zurnal24.si uporablja piškotke z namenom zagotavljanja boljše uporabniške izkušnje, funkcionalnosti in prikaza oglasnih sistemov, zaradi katerih je naša storitev brezplačna in je brez piškotkov ne bi mogli omogočati. Če boste nadaljevali brskanje po spletnem mestu zurnal24.si, sklepamo, da se z uporabo piškotkov strinjate. Za nadaljevanje uporabe spletnega mesta zurnal24.si kliknite na "Strinjam se". Nastavitve za piškotke lahko nadzirate in spreminjate v svojem spletnem brskalniku. Več o tem si lahko preberete tukaj.