Da je tisk pred izumrtjem dokazujejo pri Audiju

Foto: Audi
Foto: Audi
Tisk ni v krizi le v medijih. Audi ukinja nekaj, brez česar potencialni kupec avtomobila ni zapustil prodajnega salona.
Oglej si celoten članek

Pišemo o tiskanih katalogih. Če smo novinarji še pred desetimi leti na avtomobilske salone po Evropi hodili z avtomobili, da smo lahko domov prepeljali polne prtljažnike tiskanega gradiva za pripravo člankov, je danes povsem drugače.

spletni nakupi Prodaja avtomobilov preko interneta

Tiskane kataloge so najprej zamenjali DVD ploščki, nato USB ključki, kasneje kartice z linki do spletnih strani, kjer je bil naložen novinarski material, danes pa je dovolj, da imaš aplikacijo preko katere dostopaš do vseh možnih podatkov v povezavi z avtomobili določene znamke.

PREHITEVAMO EVROPO Prodajalci avtomobilov od kupcev ne dobijo več klasičnega vprašanja

No, v prodajnih salonih so katalogi preživeli krizo s tiskom, ki so jo deležni mediji. A se tudi ta zgodba končuje. Mercedes jih je ukinil leta 2018, zdaj pa bodo to z letom 2020 storili tudi pri Audiju. 

Foto: Audi

Avto Takega kupca si tudi prodajalci vozil ne želijo

Po besedah direktorja za digitalno poslovanje in uporabniške izkušnje Svena Schuwirtha bo Audi takšno prakso ukinil prav kmalu. Za ugledni nemški Automobilwoche je dejal, da se bo to zgodilo že poleti prihodnje leto.

Avto Po treh desetletjih yuga prodaja za 8.000 evrov

"Potrebno je pisanje, urednikovanje, tiskanje in distribucija, preden katalog pride do trgovca. Gre za zastarel način," je dejal Sven Schuwirth. Audi sicer na leto natisne kar tri milijone katalogov. 

"Kakšna je vrednost brošure, če na lepem papirju vidim rdeči avto, želim pa si črnega?," se sprašuje in dodaja: "Digitalizacija nam omogoča boljšo izkušnjo. Zato smo se odločili, da ukinemo tiskane kataloge po vsem svetu."
 

Obišči žurnal24.si

Komentarjev 1

  • 08:40 21. Julij 2019.

    Zakaj noben "nima jajc" povedati po pravici? CENEJE je, to je edina razlaga.

Več novic

Zurnal24.si uporablja piškotke z namenom zagotavljanja boljše uporabniške izkušnje, funkcionalnosti in prikaza oglasnih sistemov, zaradi katerih je naša storitev brezplačna in je brez piškotkov ne bi mogli omogočati. Če boste nadaljevali brskanje po spletnem mestu zurnal24.si, sklepamo, da se z uporabo piškotkov strinjate. Za nadaljevanje uporabe spletnega mesta zurnal24.si kliknite na "Strinjam se". Nastavitve za piškotke lahko nadzirate in spreminjate v svojem spletnem brskalniku. Več o tem si lahko preberete tukaj.