Avto
2148 ogledov

Da je tisk pred izumrtjem dokazujejo pri Audiju

Audi
Tisk ni v krizi le v medijih. Audi ukinja nekaj, brez česar potencialni kupec avtomobila ni zapustil prodajnega salona.

Pišemo o tiskanih katalogih. Če smo novinarji še pred desetimi leti na avtomobilske salone po Evropi hodili z avtomobili, da smo lahko domov prepeljali polne prtljažnike tiskanega gradiva za pripravo člankov, je danes povsem drugače.

BMW i3 in i8 spletni nakupi Avto Prodaja avtomobilov preko interneta

Tiskane kataloge so najprej zamenjali DVD ploščki, nato USB ključki, kasneje kartice z linki do spletnih strani, kjer je bil naložen novinarski material, danes pa je dovolj, da imaš aplikacijo preko katere dostopaš do vseh možnih podatkov v povezavi z avtomobili določene znamke.

Jernej Bolka PREHITEVAMO EVROPO Avto Prodajalci avtomobilov od kupcev ne dobijo več klasičnega vprašanja

No, v prodajnih salonih so katalogi preživeli krizo s tiskom, ki so jo deležni mediji. A se tudi ta zgodba končuje. Mercedes jih je ukinil leta 2018, zdaj pa bodo to z letom 2020 storili tudi pri Audiju. 

 | Avtor: Audi Audi

Nakup avtomobila Avto Takega kupca si tudi prodajalci vozil ne želijo

Po besedah direktorja za digitalno poslovanje in uporabniške izkušnje Svena Schuwirtha bo Audi takšno prakso ukinil prav kmalu. Za ugledni nemški Automobilwoche je dejal, da se bo to zgodilo že poleti prihodnje leto.

Avto Po treh desetletjih yuga prodaja za 8.000 evrov

"Potrebno je pisanje, urednikovanje, tiskanje in distribucija, preden katalog pride do trgovca. Gre za zastarel način," je dejal Sven Schuwirth. Audi sicer na leto natisne kar tri milijone katalogov. 

"Kakšna je vrednost brošure, če na lepem papirju vidim rdeči avto, želim pa si črnega?," se sprašuje in dodaja: "Digitalizacija nam omogoča boljšo izkušnjo. Zato smo se odločili, da ukinemo tiskane kataloge po vsem svetu."
 

Komentarjev 1
  • Snežinko 08:40 21.julij 2019.

    Zakaj noben "nima jajc" povedati po pravici? CENEJE je, to je edina razlaga.