Dacia sandero boljša na losovem testu od golfa!

Foto: km77/Youtube
Foto: km77/Youtube
Mali romun dokazuje, da ni od muh.
Oglej si celoten članek

Pri španskem Youtube kanalu km77 so objavili nov video preizkusa testa izogibanje oviri. Tokrat so na zahtevni losov test, ki pokaže na skrajne omejitve podvozja in nadzorne elektronike, zapodili dacio sandero stepway.

Največja hitrost, pri kateri je sandero stepway speljal manever dvojnega zavoja, je bila 73 km/h. Pri tej hitrosti je še uspel pravilno odpeljati ne da bi trčil v navidezno oviro v obliki stožcev. Pri višjih hitrostih je postal nos avta preveč podkrmarjen. 

Pravzaprav je ta rezultat zelo dober, še posebej ker je sandero eden cenejših avtov na trgu. A vidi se, da je izdelan na isti platformi kot clio. Njegov rezultat dobi še višjo veljavo ob podatku, da je km77 isti test opravil že s številnimi drugimi precej dražjimi avti, ki so se odrezali slabše. VW golf osme generacije na primer je dosegel le maksimalnih 69 km/h, mercedes CLA pa komaj 66 km/h. Med tistimi avti, ki so na testu razočarali, sta bili hibridni različici VW passata in škode superba, kot tudi močni BMW M235i.

So pa vsi našteti daleč pred sanderom pri aktivni asistenci, saj je nedavno organizacija Euro NCAP prav zaradi tega področja avtu dodelila le dve zvezdici za varnost pred trki.

dezurni@zurnal24.si

Obišči žurnal24.si

Komentarjev 4

  • 19:46 26. April 2021.

    Dacia je na losovem testu zasenčila losa

  • 18:48 26. April 2021.

    drek od avta

  • 17:02 26. April 2021.

    Nemci so majstri za prevračanje. Oni MB A pa kralj tega prestola!

Več novic

Zurnal24.si uporablja piškotke z namenom zagotavljanja boljše uporabniške izkušnje, funkcionalnosti in prikaza oglasnih sistemov, zaradi katerih je naša storitev brezplačna in je brez piškotkov ne bi mogli omogočati. Če boste nadaljevali brskanje po spletnem mestu zurnal24.si, sklepamo, da se z uporabo piškotkov strinjate. Za nadaljevanje uporabe spletnega mesta zurnal24.si kliknite na "Strinjam se". Nastavitve za piškotke lahko nadzirate in spreminjate v svojem spletnem brskalniku. Več o tem si lahko preberete tukaj.