Avto
10560 ogledov

Dacia sandero boljša na losovem testu od golfa!

Dacia sandero km77/Youtube
Mali romun dokazuje, da ni od muh.

Pri španskem Youtube kanalu km77 so objavili nov video preizkusa testa izogibanje oviri. Tokrat so na zahtevni losov test, ki pokaže na skrajne omejitve podvozja in nadzorne elektronike, zapodili dacio sandero stepway.

Največja hitrost, pri kateri je sandero stepway speljal manever dvojnega zavoja, je bila 73 km/h. Pri tej hitrosti je še uspel pravilno odpeljati ne da bi trčil v navidezno oviro v obliki stožcev. Pri višjih hitrostih je postal nos avta preveč podkrmarjen. 

Pravzaprav je ta rezultat zelo dober, še posebej ker je sandero eden cenejših avtov na trgu. A vidi se, da je izdelan na isti platformi kot clio. Njegov rezultat dobi še višjo veljavo ob podatku, da je km77 isti test opravil že s številnimi drugimi precej dražjimi avti, ki so se odrezali slabše. VW golf osme generacije na primer je dosegel le maksimalnih 69 km/h, mercedes CLA pa komaj 66 km/h. Med tistimi avti, ki so na testu razočarali, sta bili hibridni različici VW passata in škode superba, kot tudi močni BMW M235i.

So pa vsi našteti daleč pred sanderom pri aktivni asistenci, saj je nedavno organizacija Euro NCAP prav zaradi tega področja avtu dodelila le dve zvezdici za varnost pred trki.

dezurni@zurnal24.si

Komentarjev 4
 • popokatopetl 19:46 26.april 2021.

  Dacia je na losovem testu zasenčila losa

 • Avatar drecos
  drecos 18:48 26.april 2021.

  drek od avta

 • Toma 17:02 26.april 2021.

  Nemci so majstri za prevračanje. Oni MB A pa kralj tega prestola!