Delavci ogorčeni zaradi novega režima na WC

Foto: Profimedia
Foto: Profimedia
Kleščenje stroškov Fiatovih tovarnah se dogaja dobesedno v straniščih.
Oglej si celoten članek

Koncern Stellantis, ki je nastal z združitvijo PSA in FCA, na vse načine išče možnosti za izboljšanje poslovanja Fiatovih tovarn v Italiji, ki so v primerjavi z dosedanjimi PSA tovarnami v Španiji in Franciji precej manj učinkovite in porabljajo preveč denarja.

Vrhovni šef Stellantisa Carlos Tavares je italijanskim sindikatom obljubil, da tovarn ne bodo zapirali, a morajo skupaj najti način, kako privarčevati kar pet milijard evrov na leto. 

Foto: Profimedia Mirafiori Torino tovarna Fiat

Sindikat FIM pa je po poročanju Automotive News opozoril, da gre iskanje ukrepov v skrajne smeri, saj je v osrednji tovarni Mirafiori v Torinu, kjer izdelujejo novega električnega 500, vodstvo po novem celo omejilo število toaletnih prostorov za delavce in s tem povezane stroške čiščenja. Hkrati so znižali temperature v prostorih. 

V omenjenem sindikatu so ogorčeni, da omejujejo dostopnost stranišč v času covida, ko bi morali zagotoviti čim bolj nemoteno in varno opravljanje toalete. V drugem sindikatu FIONM pa so prepričani, da je ideja o zmanjšanju toalet zrasla na zelniku domačega menedžementa in ne prihaja iz vrhov Stellantisa. Vsekakor pa bo prihranek podoben kaplji v morju, so prepričani. 

O krčenju stroškov za čistilne servise poročajo tudi iz tovarne Atessa v osrednji Italiji.

V Stellantisu navedb niso komentirali.

dezurni@zurnal24.si
 

Obišči žurnal24.si

Komentarjev 1

Več novic

Zurnal24.si uporablja piškotke z namenom zagotavljanja boljše uporabniške izkušnje, funkcionalnosti in prikaza oglasnih sistemov, zaradi katerih je naša storitev brezplačna in je brez piškotkov ne bi mogli omogočati. Če boste nadaljevali brskanje po spletnem mestu zurnal24.si, sklepamo, da se z uporabo piškotkov strinjate. Za nadaljevanje uporabe spletnega mesta zurnal24.si kliknite na "Strinjam se". Nastavitve za piškotke lahko nadzirate in spreminjate v svojem spletnem brskalniku. Več o tem si lahko preberete tukaj.