Avto
5121 ogledov

Delavci ogorčeni zaradi novega režima na WC

Mirafiori Torino tovarna Fiat Profimedia
Kleščenje stroškov Fiatovih tovarnah se dogaja dobesedno v straniščih.

Koncern Stellantis, ki je nastal z združitvijo PSA in FCA, na vse načine išče možnosti za izboljšanje poslovanja Fiatovih tovarn v Italiji, ki so v primerjavi z dosedanjimi PSA tovarnami v Španiji in Franciji precej manj učinkovite in porabljajo preveč denarja.

Vrhovni šef Stellantisa Carlos Tavares je italijanskim sindikatom obljubil, da tovarn ne bodo zapirali, a morajo skupaj najti način, kako privarčevati kar pet milijard evrov na leto. 

Mirafiori Torino tovarna Fiat | Avtor: Profimedia Profimedia

Sindikat FIM pa je po poročanju Automotive News opozoril, da gre iskanje ukrepov v skrajne smeri, saj je v osrednji tovarni Mirafiori v Torinu, kjer izdelujejo novega električnega 500, vodstvo po novem celo omejilo število toaletnih prostorov za delavce in s tem povezane stroške čiščenja. Hkrati so znižali temperature v prostorih. 

V omenjenem sindikatu so ogorčeni, da omejujejo dostopnost stranišč v času covida, ko bi morali zagotoviti čim bolj nemoteno in varno opravljanje toalete. V drugem sindikatu FIONM pa so prepričani, da je ideja o zmanjšanju toalet zrasla na zelniku domačega menedžementa in ne prihaja iz vrhov Stellantisa. Vsekakor pa bo prihranek podoben kaplji v morju, so prepričani. 

O krčenju stroškov za čistilne servise poročajo tudi iz tovarne Atessa v osrednji Italiji.

V Stellantisu navedb niso komentirali.

dezurni@zurnal24.si