Dizelski avtomobili še naprej v nemilosti kupcev

Foto: Shutterstock
Foto: Shutterstock
Manj želja po novih in rabljenih avtomobilih in dizelskih vozilih.
Oglej si celoten članek

Nemški potrošniki postajajo vse bolj nenaklonjeni dizelskim motorjem v avtomobilih in raje izbirajo bencinsko gnane avtomobile in hibridna vozila. Prav tako so vse bolj nenaklonjeni nakupu novega in rabljenega vozila, še naprej pa so previdni pri izbiri novih tehnologij.

Avto Ljudje se bojijo kupovati dizelske avtomobile

Nemški Automobilwoche je objavil anketo med nemškimi potrošniki, ki so jo naredili pri nemški verigi bencinskih črpalk Aral, v kateri je le 14 odstotkov vprašanih odgovorilo, da namerava v naslednjih 18 mesecih kupiti nov avtomobil. 21 odstotkov jih je odgovorilo, da želi v tem obdobju kupiti malo rabljen avtomobil, star največ leto dni.

Foto: unitedpictures.com Nakup avtomobila

Avto Koliko let še pripisujejo bencinskim in dizelskim avtomobilom?

Ob splošno šibkem zanimanju za nove avtomobile, so še posebej v težkem položaju avtomobili z dizelskimi motorji, kar raziskovalci pripisujejo razpravam o onesnaževanju okolja in prepovedi vožnje v mestnih središčih, ki je pustila globoke sledi tudi med potrošniki. Na primer, 37 odstotkov potencialnih kupcev vozila, novega ali rabljenega, je povedalo, da so se prav zaradi omejenih razprav odločili, da dizelskega avtomobila ne bodo kupili, medtem, ko je 43 odstotkov vprašanih odgovorilo, da jih dizelski avtomobili ne zanimajo oziroma jih tako ali tako odbijajo.

Foto: Epa Dizelski avtomobili

Draga napaka Kakšna malomarnost: Iz ročke za dizel tekel bencin!

Na vprašanje o pogonskih motorjih pri naslednjem avtomobili še vedno med nemškimi potrošniki obstajajo dvomi o primernosti električnih avtomobilov za vsakdanjo uporabo. Električni avtomobil ustreza le sedmim odstotkom vprašanih v anketi. Električni avtomobil bi kupili ob predpostavki, da je doseg z enim polnjenjem 531 kilometrov, kar je 68 kilometrov več, kot so zahtevali pred dvema letoma. 42-odstotkov jih meni, da je polnjenje baterije, ki traja več kot pol ure zanje sprejemljivo, le 18 odstotkov vprašanih pa si predstavlja, da bi sedeli v samovozečem avtomobilu.

Avto Dokaz, da so električna vozila čistejša od dizelskih

»Zmagujejo« bencinski motorji, saj bi se zanje odločilo kar 55 odstotkov vprašanih ali 13 odstotkov več kot v raziskavi leta 2015, pred dizelsko krizo. V najnovejši raziskavi so hibridni avtomobili po zanimanju prehiteli dizelsko gnane avtomobile, ki je bil nekdaj med nemškimi vozniki zelo popularna.

Foto: Miha Fras Elektro Ljubljana električna polnilnica električni avtomobil

Dizelska tehnologija je na nemških cestah še vedno močno zastopana, saj se flotni kupci za razliko od zasebnih kupcev še vedno odločajo za dizelske avtomobile. Tako je bilo po podatkih zvezne uprave za avtomobilski promet v začetku leta v Nemčiji še vedno registriranih dobrih 15 milijonov avtomobilov z dizelskim motorjem, kar je 32,2 odstotka vseh osebnih avtomobilov.
 

Obišči žurnal24.si

Komentarjev 15

  • 15:59 24. Avgust 2019.

    Imam avto6 2015 letnik EURO 6 dizel motor. Na tehnicnem pregledu so povedali,da je bolj cist ,neoporecen kot vsak kurcev …

  • 15:31 24. Avgust 2019.

    Vsak človek naj bi imel svoje mnenje, ampak po aferi z dizli in posledično z njihovim upadom prodaje se lepo …

  • 09:09 24. Avgust 2019.

    Ni ga čez izpravnega in vzdrževanega dizla. (EU4 naprej) Bencinar mu ni niti senca. Ja, izločil bi vse dizel smrduhe …

Več novic

Zurnal24.si uporablja piškotke z namenom zagotavljanja boljše uporabniške izkušnje, funkcionalnosti in prikaza oglasnih sistemov, zaradi katerih je naša storitev brezplačna in je brez piškotkov ne bi mogli omogočati. Če boste nadaljevali brskanje po spletnem mestu zurnal24.si, sklepamo, da se z uporabo piškotkov strinjate. Za nadaljevanje uporabe spletnega mesta zurnal24.si kliknite na "Strinjam se". Nastavitve za piškotke lahko nadzirate in spreminjate v svojem spletnem brskalniku. Več o tem si lahko preberete tukaj.