Dobili smo nov najhitrejši SUV na svetu

Foto: SVM Foto: SVM Foto: SVM Foto: SVM Foto: SVM Foto: SVM
Imajo ga številni Slovenci, a ta je zahvaljujoč britanskemu podjetju SVM (Severn Valley Motorsport) zelo poseben.
Oglej si celoten članek

Avto Zato imajo nemški avti omejeno hitrost na največ 250 km/h

Britanski predelovalec avtomobilov Severn Valley Motorsport (SVM) je specializiran za tuniranje Nissanovega modela GT-R. Tokrat pa so se osredotočili na qashqaija prve generacije in ga spremenili v najhitrejši SUV na svetu. Z njim so dosegli hitrosti 387,2 km/h, predelani nissan qashqai pa je tako uradno postal najhitrejši SUV na svetu.

Foto: SVM

Ob pomoči novega turbopolnilnika iz podjetja SVM so ga uspeli "nabriti" na neverjetnih 1492 kilovatov moči (2000 KM). S prestola najhitrejšega SUV so pri SVM izrinili predelano toyoto land cruiser, ki je z motorjem z močjo "2000" konjskih moči dosegla hitrost 370 km/h. Pri Severn Valley Motorsportu so obljubili, da bodo kmalu objavili tudi video podviga.

Znani rezultati Zanimivo, kakšna je razlika v hitrosti, če je merilnik vklopljen ali izklopljen

Obišči žurnal24.si

Komentarjev 0

Napišite prvi komentar!

Pri tem članku še ni komentarjev. Začnite debato!

Več novic

Zurnal24.si uporablja piškotke z namenom zagotavljanja boljše uporabniške izkušnje, funkcionalnosti in prikaza oglasnih sistemov, zaradi katerih je naša storitev brezplačna in je brez piškotkov ne bi mogli omogočati. Če boste nadaljevali brskanje po spletnem mestu zurnal24.si, sklepamo, da se z uporabo piškotkov strinjate. Za nadaljevanje uporabe spletnega mesta zurnal24.si kliknite na "Strinjam se". Nastavitve za piškotke lahko nadzirate in spreminjate v svojem spletnem brskalniku. Več o tem si lahko preberete tukaj.