Dobra novica za pristaše enoprostorcev

Foto: Ford Ford C-max sport Foto: Ford Ford C-max sport Foto: Ford Ford C-max sport Foto: Ford Ford C-max sport
Enoprostorci so v zadnjih letih postali postranska škoda na račun SUV vozil. A vseeno se najde dobra tudi kakšna dobra novica za pristaše enoprostorcev.
Oglej si celoten članek

Ford bo letos na nekaterih trgih ukinil prodajo svojega C-maxa, v Evropi pa bo ta kompaktni MAV model (Multi-Activity Vehicle) še naprej v prodaji. Še več, njegovo ponudbo bodo razširili z novo različico sport.

Avto Test Ford fiesta: ostaja prvak v dinamiki

Nova različica prinaša športnejše oblikovne elemente in več opreme. Za C-Max sport so predvideli 17-palčna aluminijasta platišča (za doplačili bodo na voljo 18-palčna), črne obrobe žarometov, črna vzvratna ogledala, (ki so ogrevana), panoramsko streho, zadnji strešni spojler, gumb za zagon motorja, avtomatski vklop žarometov, zadnja parkirna tipala .... 

Foto: Ford Ford C-max sport

Prvi Fordu so tudi razkrili, zakaj C-max ni več MPV, kot z angleško kratico označujemo večnamensko vozilo oziroma enoprostorce, ampak MAV (Multi-Activity Vehicle). Roelant de Waard, podpredsednik za trženje, prodajo in servis podjetja Ford Europe je dejal: "Visoko serijska vozila privabljajo vedno več naših kupcev in povpraševanje po dinamično oblikovani vozilih z naprednimi tehnologijami še naprej narašča. Tudi zato smo se odločili za uvedbo različice C-max sport."

Na premieri Na premieri: Ford nam je pripravil hollywoodsko presenečenje

V ponudbi so 1.0 EcoBoost in 1.5 EcoBoost bencinski motorji kot tudi 1.5 TDCi in 2.0 TDCi turbodizelski motorji. 

Obišči žurnal24.si

Komentarjev 0

Napišite prvi komentar!

Pri tem članku še ni komentarjev. Začnite debato!

Več novic

Zurnal24.si uporablja piškotke z namenom zagotavljanja boljše uporabniške izkušnje, funkcionalnosti in prikaza oglasnih sistemov, zaradi katerih je naša storitev brezplačna in je brez piškotkov ne bi mogli omogočati. Če boste nadaljevali brskanje po spletnem mestu zurnal24.si, sklepamo, da se z uporabo piškotkov strinjate. Za nadaljevanje uporabe spletnega mesta zurnal24.si kliknite na "Strinjam se". Nastavitve za piškotke lahko nadzirate in spreminjate v svojem spletnem brskalniku. Več o tem si lahko preberete tukaj.