Avto
3244 ogledov

Dobra novica za pristaše enoprostorcev

Ford C-max sport
1/4
Ford
Enoprostorci so v zadnjih letih postali postranska škoda na račun SUV vozil. A vseeno se najde dobra tudi kakšna dobra novica za pristaše enoprostorcev.

Ford bo letos na nekaterih trgih ukinil prodajo svojega C-maxa, v Evropi pa bo ta kompaktni MAV model (Multi-Activity Vehicle) še naprej v prodaji. Še več, njegovo ponudbo bodo razširili z novo različico sport.

Ford Fiesta Avto Test Ford fiesta: ostaja prvak v dinamiki

Nova različica prinaša športnejše oblikovne elemente in več opreme. Za C-Max sport so predvideli 17-palčna aluminijasta platišča (za doplačili bodo na voljo 18-palčna), črne obrobe žarometov, črna vzvratna ogledala, (ki so ogrevana), panoramsko streho, zadnji strešni spojler, gumb za zagon motorja, avtomatski vklop žarometov, zadnja parkirna tipala .... 

Ford C-max sport | Avtor: Ford Ford

Prvi Fordu so tudi razkrili, zakaj C-max ni več MPV, kot z angleško kratico označujemo večnamensko vozilo oziroma enoprostorce, ampak MAV (Multi-Activity Vehicle). Roelant de Waard, podpredsednik za trženje, prodajo in servis podjetja Ford Europe je dejal: "Visoko serijska vozila privabljajo vedno več naših kupcev in povpraševanje po dinamično oblikovani vozilih z naprednimi tehnologijami še naprej narašča. Tudi zato smo se odločili za uvedbo različice C-max sport."

Ford Mustang Bullitt Na premieri Avto Na premieri: Ford nam je pripravil hollywoodsko presenečenje

V ponudbi so 1.0 EcoBoost in 1.5 EcoBoost bencinski motorji kot tudi 1.5 TDCi in 2.0 TDCi turbodizelski motorji. 

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.