Dva evra za liter je magična meja

Foto: Žurnal24
Foto: Žurnal24 main
Sodeč po anketi, v kateri je sodelovalo več kot 600 anketirancev, je cena dva evra za liter bencina magična meja, ko bi se bili pripravljeni odpovedati vožnji z avtomobilom.
Oglej si celoten članek

Ob novih rekordnih cenah goriva smo vas spraševali, koliko bi morala biti cena za liter bencina, da bi se odpovedali vožnji z avtomobilom in začeli uporabljati javni prevoz.

Foto: Žurnal24 Odgovori na anketo o cenah goriv. V anketi je sodeloval 601 anketiranec. Kar 44 odstotkov bralcev meni, da bi se odpovedalo avtomobilu, če bi bila cena za liter bencina dva evra. Do magične meje torej manjka še dobrega pol evra, blizu tej meji pa so že Italijani, pri katerih liter bencina stane 1,80 evra, po črnogledih napovedih strokovnjakov pa se bo gorivo le še dražilo.

Za nekatere so sodeč po odgovorih na anketno vprašanje visoke cene goriv že zdaj prevelika obremenitev za proračun, saj je skoraj tretjina (31 odstotkov) odgovorila, da se že odpoveduje uporabi avtomobila, medtem ko je 16 odstotkov vprašanih odgovorilo, da se avtomobilu ne misli odpovedati za nobeno ceno.

Obišči žurnal24.si

Komentarjev 6

  • 00:06 1. Marec 2012.

    Samo zajebavajte se s ceno bencina , pa se bo ta trg zrušil, kot se je gradbeni.Manj denarja za ceste, …

  • 08:09 28. Februar 2012.

    jaz se še kako zavedam da ni pri avtu samo bencin strošek...kje so še potem servisi in vse ostalo....Ker se …

  • 13:33 27. Februar 2012.

    ceni bencina pri računanju stroškov, ki jih imamo s prevozom, ponavadi pozabimo dodat še ostale stroške, ki jih imamo z …

Več novic

Zurnal24.si uporablja piškotke z namenom zagotavljanja boljše uporabniške izkušnje, funkcionalnosti in prikaza oglasnih sistemov, zaradi katerih je naša storitev brezplačna in je brez piškotkov ne bi mogli omogočati. Če boste nadaljevali brskanje po spletnem mestu zurnal24.si, sklepamo, da se z uporabo piškotkov strinjate. Za nadaljevanje uporabe spletnega mesta zurnal24.si kliknite na "Strinjam se". Nastavitve za piškotke lahko nadzirate in spreminjate v svojem spletnem brskalniku. Več o tem si lahko preberete tukaj.