Eko vozovnica za vse vrste javnega prevoza

Foto: Slovenske železnice
Foto: Slovenske železnice
Avstrijci z oktobrom uvajajo eko vozovnico. Veljala bo za vse vrste prevoza.
Oglej si celoten članek

Avstrija od 26. oktobra uvaja "podnebno vozovnico" za javni prevoz. Cilj je poenostaviti prevoz, Avstrija pa z njo obljublja zmanjšanje emisij, saj naj bi t. i. eko vozovnica ljudi veliko bolj motivirala, da namesto osebnih avtomobilov za lastno mobilnost uporabljajo javni prevoz.

Avstrijska univerzalna "eko-vozovnica" bo veljala eno leto od datuma nakupa, štirje otroci pa bodo lahko z lastnikom eko vozovnice potovali za majhno doplačilo.

Foto: Profimedia Dunaj

Avto Znanstveni prepir zaradi električne mobilnosti

Enostavno potovanje z javnim prevozom

Zasnovana je precej velikodušno, saj se bo lahko uporabljala za skoraj vse redne prevoze v Avstriji po železnici, integriranim prevozom in tudi z javnim prevozom. Za enkratno plačilo v višini 110 evrov bodo lahko štirje otroci, stari od 6 do 15 let, z imetnikom te vozovnice potovali brezplačno (mlajši otroci v Avstriji potujejo brezplačno). Poleg tega z vstopnico ne bo treba dokazovati družinskega odnosa z otroki.

Avto V Sloveniji zaživela nova mobilna platforma eFrend

Zakonodajalci so prepričani, da bo v okviru podpore ekološkemu prometu ukrep celovit, saj bo družinam bistveno poenostavil in tudi znižal stroške potovanja. Eko vozovnica je za avstrijske razmere tudi cenovno ugodna, saj stane 949 evrov ob rezervaciji do konca oktobra (redna cena je 1095 evrov), za mlade, starejše, oziroma osebe s posebnimi potrebami pa v predprodaji vozovnica stane 699 evrov oziroma 821 evrov po redni ceni. Na voljo je tudi družinska vozovnica za 1059 oziroma 1.205 € evrov.
 

Obišči žurnal24.si

Komentarjev 0

Napišite prvi komentar!

Pri tem članku še ni komentarjev. Začnite debato!

Več novic

Zurnal24.si uporablja piškotke z namenom zagotavljanja boljše uporabniške izkušnje, funkcionalnosti in prikaza oglasnih sistemov, zaradi katerih je naša storitev brezplačna in je brez piškotkov ne bi mogli omogočati. Če boste nadaljevali brskanje po spletnem mestu zurnal24.si, sklepamo, da se z uporabo piškotkov strinjate. Za nadaljevanje uporabe spletnega mesta zurnal24.si kliknite na "Strinjam se". Nastavitve za piškotke lahko nadzirate in spreminjate v svojem spletnem brskalniku. Več o tem si lahko preberete tukaj.