Ali lahko srčni bolniki vozijo električne avtomobile?

Foto: Newspress
Foto: Newspress
Znani so rezultati testiranj.
Oglej si celoten članek

Dr. Thein Tun Aung in Abdul Wase iz bolnišnice Good Samaritan Hospital v Daytonu, v Ohiu v ZDA, sta se posvetila bolnikom z vgrajenim srčnim spodbujevalnikom in električnim avtomobilom.

SLOVENCI PREMIKAJO MEJE Slovenci premikajo meje na področju električnih pogonskih sistemov za e-avtomobile

Objavila sta rezultate raziskave, v kateri je sodelovalo 26 moških in šest ženskih bolnic z okvaro srca. Vsi so imeli vstavljen srčni spodbujevalnik. To malo napravico zdravniki vstavijo v prsni koš bolnika, pomaga pa uravnavati srčni ritem. V ohišju naprave sta računalniški čip in baterija. Na ohišje sta pritrjeni ena ali dve elektrodi, ki ju vstavijo v srce. Za uravnavanje srčnega ritma pa uporablja električne impulze.

To so dokazi Leta 2024 bo v Sloveniji najceneje imeti električni avtomobil

Sledijo novi testi

Raziskava je razkrila, da lahko srčni bolniki z vgrajenimi električnimi stimulatorji srca brez zadržkov uporabljajo avtomobile na električni pogon z visoko napetnostno mrežo. Vse vprašanje so testirali v tesli Model S P90D, bolniki pa so bili prisotni tudi v bližini avtomobila med polnjenjem na 220 V omrežju.

Avto Električni avtomobili že prinašajo dobiček

Raziskava je pokazala, da so defibrilatorji delovali povsem brez težav. Raziskavo bodo nadaljevali še na drugih električnih vozilih, tudi na močnejših polnilnih postajah, kjer so možne večje električne aktivnosti.

Consumer Reports Električni bolj zanesljivi kot bencinarji in dizli

Obišči žurnal24.si

Komentarjev 1

  • 15:56 27. Marec 2021.

    Raje ne. Poskušajte življenje prebiti nestresno brez teh dodatnih nepotrebnih s...j z e-vozički. Saj se razumemo... raje za ta denar …

Več novic

Zurnal24.si uporablja piškotke z namenom zagotavljanja boljše uporabniške izkušnje, funkcionalnosti in prikaza oglasnih sistemov, zaradi katerih je naša storitev brezplačna in je brez piškotkov ne bi mogli omogočati. Če boste nadaljevali brskanje po spletnem mestu zurnal24.si, sklepamo, da se z uporabo piškotkov strinjate. Za nadaljevanje uporabe spletnega mesta zurnal24.si kliknite na "Strinjam se". Nastavitve za piškotke lahko nadzirate in spreminjate v svojem spletnem brskalniku. Več o tem si lahko preberete tukaj.