Avto
3712 ogledov

Ali lahko srčni bolniki vozijo električne avtomobile?

Električna polnilnica Newspress
Znani so rezultati testiranj.

Dr. Thein Tun Aung in Abdul Wase iz bolnišnice Good Samaritan Hospital v Daytonu, v Ohiu v ZDA, sta se posvetila bolnikom z vgrajenim srčnim spodbujevalnikom in električnim avtomobilom.

Elaphe SLOVENCI PREMIKAJO MEJE Avto Slovenci premikajo meje na področju električnih pogonskih sistemov za e-avtomobile

Objavila sta rezultate raziskave, v kateri je sodelovalo 26 moških in šest ženskih bolnic z okvaro srca. Vsi so imeli vstavljen srčni spodbujevalnik. To malo napravico zdravniki vstavijo v prsni koš bolnika, pomaga pa uravnavati srčni ritem. V ohišju naprave sta računalniški čip in baterija. Na ohišje sta pritrjeni ena ali dve elektrodi, ki ju vstavijo v srce. Za uravnavanje srčnega ritma pa uporablja električne impulze.

Električni avto in LPP To so dokazi Avto Leta 2024 bo v Sloveniji najceneje imeti električni avtomobil

Sledijo novi testi

Raziskava je razkrila, da lahko srčni bolniki z vgrajenimi električnimi stimulatorji srca brez zadržkov uporabljajo avtomobile na električni pogon z visoko napetnostno mrežo. Vse vprašanje so testirali v tesli Model S P90D, bolniki pa so bili prisotni tudi v bližini avtomobila med polnjenjem na 220 V omrežju.

električni avtomobili Avto Električni avtomobili že prinašajo dobiček

Raziskava je pokazala, da so defibrilatorji delovali povsem brez težav. Raziskavo bodo nadaljevali še na drugih električnih vozilih, tudi na močnejših polnilnih postajah, kjer so možne večje električne aktivnosti.

Okvara na cesti Consumer Reports Avto Električni bolj zanesljivi kot bencinarji in dizli
Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.