Električni bolj zanesljivi kot bencinarji in dizli

Foto: Shutterstock
Foto: Shutterstock
Električna vozila so bolj zanesljiva kot vozila z motorji na notranje izgorevanje.
Oglej si celoten članek

To so rezutati raziskave, ki so jih med uporabniki vozil zbrali pri Consumer Reports. Neprofitna organizacija sicer izdaja tudi časopis z recenzijami proizvodov in nakupnim vodičem.

"Električna vozila so veliko bolj zanesljiva," je na novinarski konferenci v središču ameriške avtoindustrije v Detroitu zbranim novinarjem dejal Jake Fischer, odgovoren za testne vožnje pri Consumer Reports.

Zanimiva slovenska akcija Kako Slovenec lahko kupi za 11.500 evrov cenejši električni avto

Električna vozila manj zapletena

Pojasnil je, da so električna vozila arhitekturno manj zapletena kot hibridna vozila in vozila z motorji na notranje izgorevanje. Pojasnil je, da predvsem zato, ker električni avtomobili ne potrebujejo toliko delov (svečke in filtri) in ker ne obremenjujejo sistema hlajenja ali sistema za oskrbo z gorivom.

SLOVENCI PREMIKAJO MEJE Slovenci premikajo meje na področju električnih pogonskih sistemov za e-avtomobile

Rezultat testa, ki so ga izvedli pri neprofitni organizaciji, razkrivajo, da je Chevroletev električni bolt (General Motors) najbolj zanesljivo vozilo, čeprav je ravno ta proizvajalec iz drugih testov vozil s klasičnimi motorji znan po manj zanesljivih vozilih.

To so dokazi Leta 2024 bo v Sloveniji najceneje imeti električni avtomobil

"Električni bolt je eno najbolj zanesljivi vozil General Motorsa," pravi Fischer. Anketo so naredili med 640 lastniki vozil v ZDA. Težave z novimi električnimi avtomobili so veliko manjše kot v preteklosti, še posebej zaradi napredka na področju elektronike, še pravi Fischer.

Avto Električni avtomobili že prinašajo dobiček

Obišči žurnal24.si

Komentarjev 0

Napišite prvi komentar!

Pri tem članku še ni komentarjev. Začnite debato!

Več novic

Zurnal24.si uporablja piškotke z namenom zagotavljanja boljše uporabniške izkušnje, funkcionalnosti in prikaza oglasnih sistemov, zaradi katerih je naša storitev brezplačna in je brez piškotkov ne bi mogli omogočati. Če boste nadaljevali brskanje po spletnem mestu zurnal24.si, sklepamo, da se z uporabo piškotkov strinjate. Za nadaljevanje uporabe spletnega mesta zurnal24.si kliknite na "Strinjam se". Nastavitve za piškotke lahko nadzirate in spreminjate v svojem spletnem brskalniku. Več o tem si lahko preberete tukaj.