En požar na avtu "pojedel" 1,5 milijarde

Foto: Facebook
Foto: Facebook
Verjetno je šlo za eno izmed najdražjih prometnih nesreč, čeprav je avto zgolj trčil v neki kovinski predmet. Ampak zaradi požara, ki je sledil na Teslinem modelu S, so delnice družbe padle za skoraj deset odstotkov oziroma 1,5 milijarde evrov!
Oglej si celoten članek

V torek je eno od električnih vozil te vroče kalifornijske znamke med vožnjo v zvezni državi Washington zagorelo, fotografije pa so po objavi na spletni strani Jalopnik obkrožile svet. Da, že velikokrat so zagoreli tudi ferrariji in lamborghiniji, a na avtomobilu te vrste je imel požar precej hujše posledice kot le stopljeno plastiko, gumo in kovino.

Ker je varnost baterijskega sklopa v električnih avtomobilih še posebej pod drobnogledom in razlog za (ne)utemeljene skrbi nekaterih kupcev, so se vlagatelji nemudoma odzvali. Delnice Tesle so tako med sredinim trgovanjem na newyorški borzi padle za kar 9,1 odstotka. Družba je nato nemudoma sporočila, da ni šlo za nikakršen samovžig, kot je navada pri podobno hitrih italijanskih znamkah, temveč se je avto pred tem "zelo poškodaval" ob trku s kovinskim predmetom.

A škoda je bila narejena, padec delnic je bil največji po uvrstitvi na borzo julija letos. Do konca trgovanja se je sicer minus ublažil pri 6,2 odstotkih, je poročal Automotive News. 

Dogodek je vseeno precej zamajal ugled znamke, ki namerava prihodnje leto množično razširiti prodajo modela S tudi na evropske in azijske trge, hkrati pa že razmišlja o modelu X, električnem suvu.

Obišči žurnal24.si

Komentarjev 0

Napišite prvi komentar!

Pri tem članku še ni komentarjev. Začnite debato!

Več novic

Zurnal24.si uporablja piškotke z namenom zagotavljanja boljše uporabniške izkušnje, funkcionalnosti in prikaza oglasnih sistemov, zaradi katerih je naša storitev brezplačna in je brez piškotkov ne bi mogli omogočati. Če boste nadaljevali brskanje po spletnem mestu zurnal24.si, sklepamo, da se z uporabo piškotkov strinjate. Za nadaljevanje uporabe spletnega mesta zurnal24.si kliknite na "Strinjam se". Nastavitve za piškotke lahko nadzirate in spreminjate v svojem spletnem brskalniku. Več o tem si lahko preberete tukaj.