Avto
58 ogledov

En požar na avtu "pojedel" 1,5 milijarde

Požar na tesli modelu S Facebook
Verjetno je šlo za eno izmed najdražjih prometnih nesreč, čeprav je avto zgolj trčil v neki kovinski predmet. Ampak zaradi požara, ki je sledil na Teslinem modelu S, so delnice družbe padle za skoraj deset odstotkov oziroma 1,5 milijarde evrov!

V torek je eno od električnih vozil te vroče kalifornijske znamke med vožnjo v zvezni državi Washington zagorelo, fotografije pa so po objavi na spletni strani Jalopnik obkrožile svet. Da, že velikokrat so zagoreli tudi ferrariji in lamborghiniji, a na avtomobilu te vrste je imel požar precej hujše posledice kot le stopljeno plastiko, gumo in kovino.

Ker je varnost baterijskega sklopa v električnih avtomobilih še posebej pod drobnogledom in razlog za (ne)utemeljene skrbi nekaterih kupcev, so se vlagatelji nemudoma odzvali. Delnice Tesle so tako med sredinim trgovanjem na newyorški borzi padle za kar 9,1 odstotka. Družba je nato nemudoma sporočila, da ni šlo za nikakršen samovžig, kot je navada pri podobno hitrih italijanskih znamkah, temveč se je avto pred tem "zelo poškodaval" ob trku s kovinskim predmetom.

A škoda je bila narejena, padec delnic je bil največji po uvrstitvi na borzo julija letos. Do konca trgovanja se je sicer minus ublažil pri 6,2 odstotkih, je poročal Automotive News. 

Dogodek je vseeno precej zamajal ugled znamke, ki namerava prihodnje leto množično razširiti prodajo modela S tudi na evropske in azijske trge, hkrati pa že razmišlja o modelu X, električnem suvu.

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.